Hava Durumu

Gök gibi bir gerçek

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 06:30

Gönül kırıcı değil gönül alıcı söz söylemeye, tavır sergilemeye ne kadar da ihtiyacımız var; yaşadığımız günde, şahit olduğumuz dünyada.

Yaralı bir yüreğe merhem olmak temiz bir gönlün yapacağı bir eylem. Hiçbir şey yapamıyorsan tebessüm etmek, güzel bir söz söylemek; sonrasında koluna girip yürümek; kibir ve kinle kirlenmiş benliğe çok zor gelen şeyler bunlar.

Güzel söz sadaka, tebessüm sadaka; Bir sadaka çok belaları defedebilir.

Hasta ziyareti güzel ahlak göstergesi; gel gör ki şimdilerde salgından dolayı ziyaret etmemek makbul olanı; keza hasta olanların bulunduğu yerden çıkmamaları. Telefon etmek uzatmadan konuşmak, umut verici sözler söylemek, çok sık da aramamak; ziyaretin kısası makbul olanı kabilinden yapılacak güzel eylemlerden.

İstemeden bir şeyler götürüp kapının önüne koymak; evet merhamet ve şefkat kanatlarını kardeşleri üzerine gerenlerin yaptığı büyük işler.

Hepimiz merhamet eğitiminden geçiyoruz; bu eğitimden iyi not alanlar insan olma mertebesinin daha yükseklerine çıkacak, toplumu daha da kucaklayacak toplum daha da muhkemleşecek!

Eğitim sistemini de yeniden gözden geçirme evresindeyiz; başarı odaklı değil merhamet odaklı, hürmet merkezli eğitimle kök temizliğini derinlerde başlamak ve yücelere taşımalı değil miyiz?

Ve yine haberi olmadan dua etmek; kabule yakın dualardan sayılıyor. Seherlerde bunu çokça yapmak ve çoğunluğun bunu yapması; çokça ihtiyacımız olan şeylerden.

Geçtiğimiz zaman, aktığımız evren; küçük şeylerden büyük okumalar, merhamet tavırlar sergilemek gerektiğini hatırlatıyor.

Bir önemli şey de sağlık çalışanlarını çok meşgul etmemek onlara olabildiğince yardımcı olmak yaşadığımız kritik süreci daha kolay aşmamızı sağlayacaktır.

Unutmayalım ve hatırlatalım "Yerdekilere merhamet ederseniz göktekiler de size merhamet eder"

Biz kimiz? Yerde yaşayan gök ehliyiz ve bir gün aslımıza döneceğiz; bu gök gibi yer gibi bir gerçek!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.