Hava Durumu

Gerçeklik için mücadele

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2021 06:30

Hayal atı olmasa nereye nasıl gideriz bilmem? Başka şehirlere, başka mekânlara hatta mekân üstüne zamana dokunmadan nasıl uçarız? Bildik yollar bildik binalar bildik insanlar, bildik işleri yapmak; mekânın hapsediciliği, zamanın kayıt ediciliğini aşmak ve taşmak hayalden başka nasıl olur?

Hayallerle yaşama derler de hayalsiz nasıl yaşanır söylemezler! Rüya görüyorsun diyenler hiç rüya görmüyor mu uykularında? Uyanık görünen ne çok uyurgezer var aramızda!

Gece mi aydınlık gündüz mü karanlık? Gündüzde gece, gecede gündüz yaşayan yok değil!

Gerçek ile hayal arasındaki çizgi ne kadar ince ne kadar kalın; çizmek mümkün mü? Çocuğun oyuncağı çocukça gerçek; büyümek oyuncakları çoğaltıyor sadece! İhtiyaç dediğin ne ki üç beş şey; üç beş şeyin yanına sıfırları koymak ne derece gerçek; hayal ülkesi bundan daha gerçek!

Hayal sadece mekânda gezdirmez geçmişe taşır, geleceğe uzatır; mekân duvarını şeffaflaştırır, sonsuzluğu solutur.

Kimi şairler harften beldeler kurar, kimi kelimelerden ülkeler, kimi de mefkûrelerini ruh üfler cümleleriyle; Ne hayali?

Yaşadığımız dünya çok mu gerçek? Gerçekliğin karşısında o da sanal. Anne karnındaki çocukla konuşmak mümkün olsa da ona dünya anlatılsa; kuşlar ağaçlar dağlar ormanlar insanlar savaşlar kinler hasetler kibirler var dense; hayal der geçer!

Dünya sonrası hayat hayal gibi görünüyor; oradan bakınca da burası oyun ve eğlenceden ibaret!

İnsan gönlünün iki penceresi var biri dünyaya, biri ukbaya bakıyor. Hayal gönlün askerlerinden bir asker, onu nasıl eğitirsen öyle çalışır.

Hayali eğitmek gönlü temizlemekle mümkün, ukba penceresi kapanırsa gönül karanlıkta kalır hayal de hoyratça gezer, dizginlenmez hırçın bir ata dönüşür.  

Küflü eşyalar bozuk paralar, kirli oyuncaklarla dolmuş gönlün ne hayali olur? Temiz bir dünya, ışıklı bir hayat, huzur bir mekân olmayacağı aşikâr.

Bu aşikârlıkla akıyor günlerimiz; temiz bir çevre, temiz yüzlü insanlar, geleceğe umutla bakan yürekler; biraz umutsuz olacak ama hayal. Madalyonun öbür yüzünü çevirirsek gerçeklik için mücadele şart vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.