Hava Durumu

Gemiyi inşa etmek

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2020 06:30

Tufan varsa Nuh'un Gemisi de vardır; tufanda boğulanlar gemiye binmeyenlerdir. Dağlar dalgalara karşı koyamaz o günde; kurtuluş kuvvet dağına, salt sebepler üssüne sığınmakta değil; emin gemiye binmek, sükûn akıntılara tutunmak, Nuh çizgisine teslim olmaktır.

Çok dünya küçük gemiye sığmış, ona binmeyi kendine sığdıramayanlar tufana tutulmuştur. Büyüklenme, kuvvet, kibir, güç; su Firavunu boğmuş, gemiyi binmeyen firavunist zihniyeti tufanda keza boğmuştur.

Damlalar birikmeyi versin onun karşısında ne durabilir? Barajın kapakları açılmazsa ne olur? Ne olduğunu insanlık tarihi şahitlikleriyle dolu; fıtrata dikleniş ve helak oluş!

Şu sebepten bu sebepten, şöyle olsaydı böyle olurdu; hadiselerin arka planındaki hakikat okunmadığı, eşyanın hikmeti düşünülmediği müddetçe kof sözlerle boşa geçer insaniyet ömrü.

Bakış irtifası dağdan yükseğe, gökler ötesine çıkmıyorsa tufanlar eksik olmaz beşer diyarı dünyada. Ötelere uzanan nazara; damla derya, derya damla olur hizmet eder ona.

İsraf tufanından, iktisat gemisine kanaatla binenler kurtulur. Zevk tufanından helalince istifade edenler kurtulur. Kibir tufanından tevazu gemisine binenler kurtulur. Cimrilik tufanından cömertlik gemisine binenler kurtulur.

Zulüm tufanından merhamet ve şefkat gemisine binenler kurtulur. İnsanlık tarihi ve her bir insan tarihi bunun sayısız yaşanmışlıklarıyla dolu. Kendi kişisel tarihini okuyanlar bunları bittecrübe görür!

Gemi yeryüzünde ve yüreklerimizde gezip duruyor, -şükür ki geziyor- umut dalgalar bizi oraya çağırıyor. Kibrine esir olmayan, güce tapmayan, metaya mabut edinmeyen; fıtrata teslim olan, kanaata kanat eden, iktisada riayet eden, şefkat ve merhametle bezenenlere çok yakın o gemi.

Elimizin içi, evimizin içi, içimizin içi kadar!

İnat edene uzak mı uzak.

Herkes kendi gemisini kendisi inşa eder, çünkü her insanın bir yanı Nuh, diğer yanı Titanik!

Hazır evde iken; şimdi inşa zamanı.  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.