Hava Durumu

Gelecek kime gülecek?

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2018 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 07:19

Twit ola kese savaşı, twit ola başlata savaşı. Sanallık bu kadar ayartıcı oldu; canım sıkıldı bir twit atayım; dünya sallansın dursun, savaş gemileri yürüsün, ordular teyakkuza geçsin, insanlar tedirgin olsun!

Bu ne yıkım! Kim kalır bu yıkımın altında, kime kalır dünya? İnsan insana karşı; düşman yine kendi cinsinden ve içinden. Güzeli bulmak ve güzelce yaşamak için verilmiş kabiliyetleri kötülükte kullanmak, silah üretmek, insan öldürmek, çevreyi kirletmek; bu ne biçim insani düşüş ve yıkılış?

Gözünü düşmanlık bürümüş her şeyi düşman beller, olmadı kendini mahveder. Düşmanlık hisler ve düşüncelerle kaplanmışlarasulh çevrim dışıdır; adı medeniyet temsil eden devlet, devletler olsa da. İlim ve teknoloji, düşman bellediklerini yok etmek içindir, varsa da yoksa da kendi varlıklarıdır!

Bağdat'ta camileri bombalayanlar, Afganistan'da Kur'an kursunda 100 hafız çocuğu öldürenler; sonu gelmişliğin son hırıltılarını yaşıyorlar.

Suriye gerçekliği bütün açıklığı cereyan ediyor. Maskesi düşmüş düşman bakalım hangi bilinmez yerden gelecek tokatla düşüp yok olacak? Karınca, örümcek çok güçlüdür firavun bozuntusu Nemrut hortlaklarının karşısında.

Yahudilerin tarihte kurdukları devlet 80 yıldan fazla yaşamamış, 70' indeki şimdiki devlet bakalım 80'i görecek mi?

28 Şubat'ta sözleriyle ortalığı inletenler, şimdi müebbet yolda yürüyorlar? Kız öğrencileri okuldan çeviren kafanın neyin güdümünde olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Hangi ihtilalde dış parmak yok? 15 Temmuz akşamı hesapta vardı da, sabahı yoktu! Yoktan varlık destanı yazdı millet; şimdi sıra dünya milletlerinde!

100 hafız çocuk öldürmek. Keza Filistin'de öldürenler, Suriye'de ve dünyanın diğer yerlerinde; firavun, haman, Karun üçgenine dünya insanının cesur insanları bir gün diklenecek, Anadolu insanının diklendiği gibi, Filistin'in diklendiği gibi.

28 Şubat'ı bitiren millet oldu, daha doğrusu ihtilal devrini sonlandıran.

Zalimin milleti olur mu; zalimler topluluğu tek millettir, mazlumlar topluluğu da.

Sonu gelen cami duvarına pislermiş, sonu gelen çocuk hafızları öldürür. Zalim ateş biriktirir, biriktirdiği ateş daha burada yakmağa başlar, toprağın altı ise şimdilik meçhulümüz.

Toprak katmanında nice zalim topluluklar saklı; tarih rakam ezberlemek, isim ezberlemek, yer belirlemek değil, ibret nazarla okuma kitabı.

Zalim cahiller ne tarih okur, ne de tekerrür eden hakikati anlar. Çocuk katillerinin anlayacağı dil, an olur onlara gösterilir.

Dünyanın 28 Şubatı'nın kaç nefeslik canı var, sabahta gülen kim olacak? Gelecek kime gülecek?

Hadi bir twit atın bakalım!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.