Hava Durumu

“Gelecek aydın”

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2024 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 15:35

Norveçli Doktor Mads Gilbert söyledikleri düşündürücü ve umut verici: “Umudunu kaybetme Filistin kazanacak”. Batı'dan birinin böyle demesi hatta haykırması insanlık vicdanının henüz bitmediğini gösteriyor.

“Dostlar şu sıralar umudu kaybetmek normal ben de öyleyim. Sabah uyanıyorum gelen kutum Gazze’den gelen korkunç videolarla doluyor. İliklerime kadar iğreniyorum. İnsanlık yok olmanın eşiğinde. BM çöktü işlevsiz, bir dünya düzeninin, milletler arası kanunların olduğu bir dönemde hem de. Savaş hukuku, Cenevre Sözleşmesi… İnsan hakları çocuk hakları… Hepsi Gazze’deki İsrail işgalinin demir ökçeleri altında yok ediliyor, ABD-İsrail iş birliğinin postalları altında yok ediliyor.  Filistin direnişini yok etmek ve tahakküm altına almak için.”

Bütün sözlerini vaatlerini, ayaklar altına aldılar ve yok ediyorlar.

Doktor devam ediyor; “Eğer bu ölüm mekanizmasını durduramıyorsak çaresiz hissederiz. Karşımızdaki güç çok kuvvetli ve yapabileceğimiz şeyler kısıtlı. Ama aslında kısıtlı falan da değil. Tarih bunu bize gösterdi çoğunluk biziz. Şu durumda da çoğunluk biziz; hayattan ve özgürlükten taraf olanlar... Irkçılığa ve faşizme karşı olanlar… Çoğunluk biziz ama emperyalist gibi organize değiliz.”

Asıl güçlü ile güçsüzü ortaya koyuyor, zulüm acziyetini acziyetin zulmünü dikkati çekiyor.

“Bütün paraları, silahları, kaynakları, yalanları, medya pislikleri… Ama hayattan yana olanlar da biziz. Doğrudan yana olan biziz. Birlik olabilirsek büyük bir etki oluştura biliriz, politikalarını değiştirmeleri için liderlerimizi zorlaya biliriz. İnancımızı asla kaybetmemeliyiz çünkü bu dehşet dolu ayda gördüğümüz katliamlar, açlık vahşet… Gazze ve Batı Şeria’daki dünya her bir yanında insanlar ayağa kalkıyor ve “artık yeter” diyor. Benim adıma bunu yapamazsın, istediğim dünya bu değil. Londra’da Washington’da, Malezya’da milyonlarca insan vardı sokaklarda. Güney Amerika, Güney Afrika… Dünyanın her yerinde insanlar çıktı ve “işte bizim duruşumuz budur”   

Ölmemiş vicdanlar dünyanın neresinde olursa olsun ayağa kalkıyor ve “artık yeter diyor, bir de şer güçler kadar organize olsa, birlikte hareket etse, tefrikaya düşmeseler!

Hastalığı teşhis eden ve tedaviyi gösteren Norveçli Doktor“umudunu kaybetme metanetli ol gelecek aydın” sözleriyle konuşmasını bitiriyor.

İnsanlık ölmedi hayat devam ediyor; şirretliği ayyuka çıkmış şer yok olmanın arefesinde vesselam.

                                                                           

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.