Hava Durumu

Endülüsleşmeyi diklenen adam

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 06:30

Bosna Savaşı'nda Sırplar toplu katliamlarını gizlemek isterler; mezarları taşırlar, çelikle örtmeyi denerler lakin kendilerini ele vermekten kurtulamazlar. Hesaplarını bozan daha doğrusu hesap edemedikleri şey oluşur, "kaderin üzerinde kader" gerçekleşir, mezarlıklar üzerinde mavi kelebekler uçuşur.

Kelebekler takip edilir, çok sayıda toplu mezarda 20 bin civarı insanın yattığı ortaya çıkarılır. BM, güvenli bölge, Hollandalı Komutanın Bosnalıların elinde silahları alması; Batının gizlemek istediği vahşi yüzügösterir kelebekler!

Kelebek etkisi bir gün Endülüsü harekete geçirir, sömürgeci Avrupa kendi evinde vurulur mu? Suların tersine döndüğü olmayan şeylerden değildir tarihte; yaşayan günde veya gelecekte niye olmasın?

Batının batısında Endülüs silindi ama Balkanlarda Bosna'da İslam silinmedi; 20. Yüzyılın son deminde vahşiyane savaşa rağmen. Sebepleri tanrı gibi yapışanlar sebepleri ve sebeplerin sonuçlarını yaratan Hükmün sahibini yok saydılar, bir kelebek onları ele verdi!

Kıyamete yakın İslam güneşi batıdan doğar mı?

Kaderin sahibi bilir. O istediği gibi çevirir; geceden gündüz, gündüzden gece çıkarır. Ölüden diri, diriden ölü çıkardığı gibi...

Bugünün batısı bizi Endülüs'e dönüştürmeğe çalışıyor; mavi kelebekler uçuşmadan bunun farkında olmalı ve karşı atağa geçmeli değil miyiz?

Bu bağlamda Aliya İzzetebegoviç'den alacağımız çok dersler var; yaşadıkları, yazdıkları, geride bıraktığı miras iyi okumalıyız.

Osmangazi Belediyesi'nin açtığı fotoğraf sergisi, tertiplediği panel bu alanda atılmış anlamlı adımlardan.

Batıya yönünü çevirmişler Alia'yı okumadan, anlamadan geçmesi keza doğuya yönelmişlerin de mütevazı entelektüele selam vermeden geçmesi bir şeyleri eksik kılar.

Yakın planda yaşanmışlık geleceğimize projektörlük görevi yapıyor adeta.

Asıl savaşın düşmanların adetlerini benimseyince kaybediliri söyleyen bir Alia'yı gençlerimize rol model sunabiliriz pekâlâ. Düşünürse düşünür, mücadele ise mücadeleci, mütevazılıkse mütevazı, milletine ve inancına adanmışlıksa adanmış biri...

Bütün bunların özeti Endülüsleşmeyi milleti ile beraber dikleşen biri desek bilmem abartı olur mu? Buhara Bursa Bosna ve ışığı batının öbür ucuna Atlantiye ve ötesine taşımak...

Yolumuz uzun ve tünelin ucu uzak değil. Umut yelkenleri fora...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.