Hava Durumu

Dünya dolar ve boşalır

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 07:30

Eskiden dolar mı vardı, Amerika mı vardı, dünya mı vardı, kâinat mı vardı, zaman mı vardı, mekân mı vardı? Sonrasında dolar mı olacak, Amerika mı olacak, dünya mı olacak, kâinat mı olacak, zaman mı olacak, mekân mı olacak?

Anda sıkışmış ne sıkıntılar yaşıyor, ne savaşlar veriyor, ne sevinçler devşiriyoruz? Rüzgar misali geçip giden zaman hepsini süpürüyor; geriye "ah" ya da "oh" dan başka bir şey kalmıyor!

Neye ah, neye oh?

Doları olanın oh, dolar borcu olanın ah'dan öte çok şey kaybediyoruz; dolar boşalır, altın yükselir iner, bugün kazanan yarın kaybeder, bugün kaybeden yarın kazanır!

Giden gençlik geri gelmez, giden zaman geri gelmez. İnsan ki aklı var; bu akıl sadece dünyayı kazanmak için verilmemiş, insan ki kalbi var sadece dünya ve içindekileri sevmek için verilmemiş!

Dünya geçimi öyle zor değil; kanaat, iktisat gemisine binen rahatça yaşar. Hayat o kadar karmaşık ve zor değil; güzel gözlükle bakar bunu görür.

Ekmek öyle aslanın ağzında değil, dünya arzında saklı. Kâinatı eflakı, insanı yaratan rızkını da yaratmış; insana düşen gayretle aramak, bulduğunu kanaat etmek, şükretmek, bir yandan da aramaya devam etmek ve bulduğunu olmayanlarla paylaşmak...

Böylesi dünya kime yetmez? Kim aç ve muhtaç olur?

İktisat etmesini bilmeyen aç ve şikâyet içindedir, şükretmesini bilmeyen hep ihtiyaç içindedir, sabretmesini bilmeyen hep acı içindedir!

Obezler açız diyor! Ne acı!

Bu acı zor dindirilir! Şikâyetten başka bir şey bilmeyen, tenkitten başka söz söylemeyen bilgi obezleri de acının başka bir rengi!

İyiliği ve kötülüğü devletten bilmek de büyük acılardan biri!

Bu bağlamda zor zamanlardan geçiyoruz, dünya dar boğaz içinde sıktıkça sıkıyor, ceza misliyle geliyor; taptıklarınız size arkasına dönüyor!

Tevekkül bir hazine, kanaat bir hazine, iktisat bir hazine; bu hazineleri bulmak öyle kolay değil, bugünde olacak şey değil; bir süreç, bir eğitim yeni bir nesille gelecek bir yaşam tarzı.

Önce kendimiz çocuklarımıza çevremize böyle bir hazineyi halimizle sunabiliyor muyuz? Sunmuyorsak söz hakkımız yok; söylüyorsak da boşa söylüyoruzdur.

Dünya dolar ve boşalır vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.