Hava Durumu

Dünya damı yanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2022 16:32

Dünyayı sarma eğilimi gösteren dört harfli sapkın ahlaksızlık, fıtrata isyan taşıyan eylem; maalesef estetize edilerek masum gibi gösterilmeye, normalmiş gibi algılatılmaya çalışınılıyor. İnsan nesli insani olmayan fiillerle bu gezegende ne kadar yaşayabilir sorusu insan olan herkesi ilgilendirir!

Dört harfe karşı üç harfi oynamak ateşin yayılmasından başka ne yapar; görmedim, duymadım, bilmiyorum! Kötülükler o kadar açıktan ve yaygın işleniyor ki üç harf oyunu işe yaramıyor artık; bilgi çağı, iletişim çağı deniyor ya!

Küreselciler bu işe para koydu daha da körükleyecekler gibi görünüyor; bir yorganlık menfaat için dünyayı yakmak gibi bir şey bu! Sermaye kötülerin elinde dünya damına çıkmışlar kötülüğü köpürtüp köpürtüp savuruyorlar.

Dur diyecek mihenkleri olmadığından freni patlamış kamyon gibi insaniyeti eziyorlar; madden ve manen güçlü olmanın ehemmiyeti bir kez daha öne çıkıyor. Küçük hesaplar küçük kazançlar peşinde olduğumuzdan bilmeden oyunun bir parçası oluveriyoruz; oysaki dünyayı ayaklar altına almayan dünyaya meydan okuyamaz!

Ayak kayması yaşıyor insan nesli; küçücük cirmi ile kibirlendikçe kibirleniyor! Tarih okusa beldeleri gezse helak olan nice kavimlerin ibret derslerini görecek; nerede o akıl nerede o kulak nerede o göz?

Vezüv Yanardağının patlaması ile Pompeli şehrinin başına gelenler çok uzak zaman değil mekân olarak da öyle! İbret alan kim?

Bugün dünyada yayılma hızı gösteren bu sapkı ahlaksızlığa dur demek, karşı çıkmak, etkisiz hale getirmek yaşayan vicdanlar için bir borç ve bir görev; zira insan nesli tehdit altında.

Ülkemiz bu sapkın salgına ne kadar uyanık ve duyarlı; kanuni düzenlemeler yeterli mi, maddi ve manevi eğitim veriliyor mu? Yarın geç olmadan ateş bacayı sarmadan tedbirleri gecikmeden almalı değil miyiz? 

Bu topraklarda yaşamak ilim ve ahlak gerektirir, çöken milletler yok olan beldelerden ibret almazsak onların başına gelen bizim başımıza da gelebilir.

Küresel köy büyük salgınla karşı karşıya demek abartı olmasa gerek; küçük Katar’ın dünya kupasında gösterdiği karşı duruşu bütün ülkeler de göstermeli, dünya damı yandıktan, insanlık taşlaştıktan sonra ne çare vesselam!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.