Hava Durumu

Dünya başka nasıl döner?

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 07:30

Değişimin hızına, hızın değişimine yetişmek zor; ahir zaman ne zaman sorusuna cevaplamak zor değil artık! Dar daireden dünya ölçeğindeki değişim ve başkalaşım bu kadar olmaz ki dedirtse de oluyor.

Dünya durmuyor dönüyor, hadiseler de aynı şekilde beraberinde dönüyor. Sert esen rüzgârlarda dik durmak az olan yiğitlere mahsus bir hal; ne varlığa övünen, ne yokluğa yerinen yiğitlere.

Durduğu yeri, baktığı yönü olan pusula insanlar yok değil var; ne yazık ki o azları arayan, o azlardan olmak isteyenler de az.

Ahlaki erozyon, sefahat çılgınlığı, haz azmanlığı sel olmuş akıyor ve sular sürekli yükseliyorken; ümit hislerimiz azalıyor ne var ki yok olmuyor; değil mi güneş doğudan doğuyor batıdan batıyor, yeni doğan çocuklar, yağan yağmur ümit hislerimizi arttırıyor.

Korku gemi de bırakmıyor, kamçı olmuş sırtımıza vuruyor!

Adalet ve iyimserlikle vatan bütünlüğünde yaşamak, sulh ve selametle dönen bir dünya var olmak; bir ideal, hayal, temenniden öteye gitmiyor çok zaman. Hele son zamanlardaki hızlı çözülme ürkütme noktasına geldi, geliyor.

Bu ülkede neyi tartışıyoruz, dünya neyi konuşuyor?

Ahlaki erozyonun olduğu yerde hürmet ve merhamet ağacı yetişir mi? Hastalıklar, musibetler, ölüm bile tesir etmiyor, sefahatin giydirdiği kalın gaflet gömleğini delip içe işlemiyor.

Oysaki bir adım sonrası uçurum, ateş, yok oluş!

Varlık köklerimiz kendi elimizle bu denli kesilmemişti; tehlikenin büyüklüğünü gören görüyor.

Kıyametin koptuğunu görseniz de ağaç dikin emri, ne denli derin bir emir. Sel ne kadar büyük olsa da ona bir hürmet ve merhamet ağacı dikerek diklenmek; önce kendi kalbini ormana çeviren bahtiyarların yapacağı bir davranış.

Bu ülkeyi, bu dünyayı kim kurtaracak? Önce kendini kurtaran; akıl kalp temizliği ve bütünlüğüne erişen, gök ile irtibatını kuran, selim kalp selim akıl insan, insanlar kurtaracak.

Uzun yol önce ülkeyi, sonra dünyayı kurtarmak; bu uzun yolda nice insan heder oldu, oluyor, olmaya da devam edecek.

Kısa yol zor görünse de o zoru başarmaktan başka da çare yok; kendimiz için, ülke için, dünya için. Şimdi, şu an; bu eğitime başlama zamanı; tatili, dönemi yok eğitimin ilk öğrencisi biziz, sonra en yakınlarımız, sonra dünya...

Dünya başka nasıl döner? 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.