Hava Durumu

Dolar ne zaman düşer?

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2018 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2018 07:10

Suyu az açsak dolar düşer mi? Lüzumu olmadan araba almasak, zaruri olmadan binmesek mesela; akıllı telefonları akıllıca alsak ve kullansak; yabancı şampuan temizlik maddeleri almak yerine yerlisini tercih etsek dolar nerelerde seyreder?

Kredi kartlarını mecburiyet dışında taşımasak, olur olmaz bankaya gitmeden ticaretimizi yürütsek öz sermaye ile büyüsek, reklam izlemesek çocuklara da izletmesek ( kim yapabilir ki ), AVM'lere gezmek için değil sadece iş için gitsek, üçü bir arada sentetikleşmiş kahve yerine Türk kahvesi içsek; doların keyfi kaçarda yükselir mi?

Ev alırken birikim ve yardımlaşma yoluyla alsak, imeceyi işletip bankaların önünden bile geçmesek... Evler kireçle boyansa, perdeler sadelikle açılsa sadelikle kapansa, çanak çömlek deposu olmasa dolaplar, mobilyaya kurban gitmese odalar...

İki ayakkabı, üç gömlek, üç pantolon için elbise dolabı da alınmaz; vernik kokusu yerine sadeliğin sevinci ile serinlese ev, sadeliksineye sinse...

Dolar ikide bir kükrer mi böyle?

Kola market raflarında bile yer almasa, az yemekle doyan midelerimiz sade soda ile serinlese, yürüsek yollarda sadece yürüsek; yaşlısı genci çocuğu ile yürüsek doların sağlığı bozulup da ateşi yükselir mi?

 Saatlerce TV önünde kumanda edilmesek, telefonlara esir olmasak, sanal âlem yerine gerçekliği tercih etsek... Bilgi çöplüğünde gezeceğimize hikmet peşinde koşsak, kitap hüviyeti taşıyan kitaplar okusak; kültürümüzü tanısak, medeniyet aidiyetimiz perçinlesek, vakti sadece nakit için değil hakikatle değerlendirsek?

Dolar bu kadar değerlenir mi?

Boşalan hayatları dolar dolduruyor böyle ve istediği gibi dolduruşa getiriyor; kâh artıyor, kâh azalmıyor; sürükleyip götürüyor peşinden.

Dünya dolar üzerinden dönüyor; kaçış nereye?

 İç dünyalar sağlam zırhla bürünürse artan dolar bu kadar artmaz, artsa da bu kadar etkilemez.

Büyük büyük sloganlar atmak, komplolara sarılmak yerine; küçük küçük eylemler yapmak ve de genişleterek yaymak; daha sahici ve netice verici.

Sahi sadeliği kim unutturdu bizi? İsrafaalıştırdıda bizi satın aldı, gösterişle avuttu, rüyada dolar diye bir kâğıt parçası tutturdu elimize? Komplo bu!

Dolar ne zaman düşer? Düştüğümüz yerden kalktığımızda.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.