Hava Durumu

Dişi sökmek

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2023 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 14:53

Herifin teki Kur’an’ı Kerim’i yakmayı yeltenmekle içindeki kini gayzı, nefreti, düşmanlığı, insansızlığı, insafsızlığını göstermiş oldu.  Yarasa ruhlar ışıktan rahatsız olur; içindeki karanlık onları yakar. Kağıt yanar ama Kur’an bakidir; aklını kullansaydı da bir okusaydı, kulak verip dinleseydi!

Akıl kulak göz bunlar insan azaları, bunları insanlar kullanır ışığa, aydınlığa, nura erişir; insan olur, insan yaşar, insan ölürler; geriye insaniyetlerini miras bırakırlar.

Güneşi görüp de gözünü kapayan körler karanlığa razı olan zavallılardır. Nice kör kuyular bu et tulumlarıyla doludur; görünüşte insana benzerler fakat başka bir mahlûktur onlar. Tasvirini sizin hayalinize havale ediyorum.  

Bu densizliği yapana “ifade hürriyetidir” diyen de aynı şeyi yapan deni densizdir; “tek kişi kalmış canavarlığın” son örneğidir yaşanan, son olmayacağa da benziyor! Canavar cephesinde değişen bir şey yok.

Ya biz haldeyiz, Müslümanlar ne halde?

Gerçekten Kur’an’ı Kerim’i okuyor, anlıyor, yaşıyor muyuz? Böyle bir gayretimiz çabamız var mı ve ne derecede?  Yoksa kafa antenleri hala batıya mı ayarlı, kapitalizmin oyuncaklarına çok mu sevdik, uyuşmuşluk uyutulmuşluktan hoşlanır mı olduk?

Hem öyle hem öyle olmaz. Neysen o olacaksın. Bu bağlamda “Kafirun Suresi” yeniden okunmalı, üzerinde düşünülmeli, birlikte müzakere edilmeli. 

Arabanın bakımına dikkat ettiğimiz kadar aklımıza bakıyor, kalbimizi dikkat ediyor muyuz? Navigasyon nereye gösteriyor? Yoksa kuru sıkı sloganla kendimizi mi avutuyoruz?

İlmi yetersizlik yaşantıya kifayetsizlik olarak yansıyor, günlük rüzgârlarda savruluyoruz. Yeterince dikleşemiyor, kitlesel tepkiler veremiyoruz; onlar da bundan cesaret alıyor maalesef.

“Biz bu dünyaya çok sevdik ölüm bize olsun” diyenler Yunus’un “Biz bu dünyadan gider olduk kalanlara selam olsun” u nasıl anlar? Dünyayı ayaklar altına alan ölümün ne dediğini anlar da hayatı ona göre yaşar, gerektiğinde zalimin, yarasa ruhların suratına şamarı indirir ve tarih yeniden döner! Tıpkı İstanbul’un fethedildiği gibi ve bir gün  “Romanın”   fethedileceği gibi! Yarasa ruhlar başka karanlık arar o zaman.

 Hikmet susuzluğu yaşanan dünyada herifin teki edepsizliğini ifşa etti, canavar bir daha üryan oldu; demek o tek dişi sökmenin zamanı geldi!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.