Hava Durumu

Destek şıkırtısı

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2018 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 07:17

Küçük naif bir kız akordeonla girdi metro istasyonuna; hafif nağmesini söyledi, göz ucuyla etrafı süzdü, bir şey demeden yürüdü gitti. Kimse de bir şey demedi ona, bir şey veren de olmadı; alışık bir şey değildi bu.

İlk gördüğüm böyle oldu, son gördüğüm bu kadar naif değildi; iki söz biraz çalgı, bardak şıkırtısı "Katkıda bulanmak ister misiniz?" yalnız da değiller, birkaç kişi birden çalıp söylüyorlar.

Sonrasında caddeler, alt geçitler bu tür gençlerle dolmaya başladı, halen de devam ediyor bu mini konserler! Sanat aşkı!

Edebiyat çevrelerinde "sanat sanat içindir, sanat halk içindir" tartışmaları olurdu bir zamanlar. " Sanat para için mi, para sanat için mi" diye düşündürdü gençlerin bu tavrı. Okul harçlığını çıkarıyorlar ne var bunda denebilir.

Sonrasında çocuklu kadınlar da katıldı bu müzikli kervana; aynı nağme, önde bozuk paralar! Bunun adı ne; halkın sanatı!

Dilencilik sanat kılığına mı girdi, sanat sokağa mı düştü, müzik yerlerde mi sürünüyor?

 Sanat sokakta da olur, metro istasyonunda da, kime ne de denebilir!

Ahmet Haşim "Frankfurt Seyahatnamesinde"  şarkın dilencisi ile garbın dilencisini karşılaştırır. Bu bağlamda bakarsak batılaşma serüvenimiz devam ediyor!

Sanat destek olursa karşılık görür; küçük destekler büyük keşiflere sebebiyet verebilir, boş geçmeyelim!?

Dilenciler müziğe el atarsa ne olacak?

Haşim'in Seyahatnamesi gözü ile sokaklarımızı baksak "Frankfurt"tan pek farkımız kalmadığı görülecek, daha neler göreceğimiz de meçhul."

Sabah saatlerindeki küçük kızın naifliğinde kalmadı seyyar müzik keyfi; gürültüye dönmeye başladı, değişir gelişir mi, ya da son mu bulur?

Haşim sağ olsaydı sorardık. Sorun değil küçük sesler, o şıkırtı olmasa, destek şıkırtısı; belki daha çok destek çıkan olur.

Soralım sanat ne için?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.