Hava Durumu

Defteri doldurmak

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2021 07:30

Uyanır uyanmaz zihin işlemeye, kalp değişmeye, hisler dönmeye, fikir harekete, hayal seyahate başlar. Öncesini düşürsek uyku nedir, rüyada ne olur tam olarak bilinmiş değildir; bildiğimiz bedenin dinlendiği, ruhun teneffüs ettiği!

Doğum yeni bir hayattır, her bir günde uyanmak; kış sonrası bahar haşriyle yeni bir devre girmek gibidir. Ömrün her bir gününde tekrarlanır bu ölmek ve dirilmek; mevsim mevsim yaşanır hayat; yaprak yaprak dökülür ömür...

Her bir yaprak okunması gereken bir kitaptır, bir yanıyla da bizim doldurduğumuz defterdir; çekirdekten ağaç çıkaran Kudret; yine ağacı çekirdeğe sığdırır; kaybolan bir şey yoktur her şey kayıt altındadır.

Ömür ağacımız bundan farklı bir şey değil. Tazelenen gece gündüz kareleri zihni diriltmek, düşünceyi derinleştirmek, fikri yüceltmek için olmalı; ölüm ve hayat iki akan nehir... Kâinatın başlangıcından kıyametin kopuşuna kadar akacak bu iki nehir; nehre düşenler, nehirden çıkanlarla çalkalanıp duruyor...

Nehre bakınca kendini bilmek ve görmek meselesi herkesin kendi meselesi; bunu başaran evren sırlarını, yaratılış gerçeğini, varoluş nedenini çözmüştür; tohum çatlamış meyveli ağaç olma yolunda ilerliyordur.

Bu sırra eren o an, o gün doğmuş, hayat yeni başlamıştır; ömür anları sonsuzluk kronometresine akıyordur artık. Tekrarlanan günler, tazelenen mevsimler ömrü diriltiyor, "an"ı çoğalttıkça çoğaltıyordur.

Ne çok ağaç, ne çok çiçek, ne çok yıldız okunur "an" çoğalmasında; kâinat adeta dar gelir, bahar doyurmaz, suya kanılmaz olunur...

Ebed bestesi yapılır "an"a sığan evren içinde... Keder duvarları yıkılmış sevinç bahçeler açılmıştır; cennet kalbin içinde genişliyordur.

Gün batıyor görünse de yeni bir güne doğuluyordur; bu bağlamda hayat kısa değil, gün sonsuz kadar uzundur.

Uyanan bunu görüyor; ölümle uyanmadan bunu görmek her birimizin dünya kadar büyük meselesi ve bundan kaçış yok.

Gözü yummak uykuya dalmak; kendini avutmaktan başka bir şey değil. Uyurgezer hayatların ölümle uyanışında geriye dönüşü olmayan yola görür kişi; bir ömürde yazılan kitabın okunma zamanıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.