Hava Durumu

Davudi ses

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2021 07:30

Trafik sorunu, göç sorunu, kentleşme sorunu, sanayileşmenin verdiği çevresel sorunlarla mücadele içinde, dar alanda -ova ile dağ arasında- sıkışmış şehir Bursa; tarihin yüklediği sorumluluklarla birlikte yaşıyor aynı zamanda.

Hanlar bölgesinin ortaya çıkmasıyla geçmişe olan bağlarını kuvvetlendirirken yapılan yeni yollar, hızlı tren -gecikse de- geleceğe uzanan elini de uzatıyor Bursa.

Bütün bunlar 20 yıllık siyasi istikrarın yansıması bir şekilde. Ülke gül gülistan olmadı elbet lakinyangın yerine de dönmedi! Çok mesafe alındığı çok açık bir gerçek.

Sal tenkit ne kadar hamakatsa salt alkışlamak da o kadar hamaset. Yanılgılara varmadan fotoğrafı bütün olarak görmeyi iktidarın da muhalefetin de ihtiyacı var.

Millet gördüğü fotoğrafı her seçimde gösteriyor; içeriden ve dışarıdan yanıltmacalara rağmen. İrfan pınarları kurumadı çok şükür. 23'de kurulan devlet İmparatorluk mirası üzerine kuruldu ve maya sağlam. Sağlamlığı kaç defa test edildi bu zamana kadar.

Şimdi 100. yıla ramak kala eğrisi ile doğrusu muhasebe yapmalı değil miyiz? Bugünden yarına milletçe ve devletçe nasıl güçlü oluruz diye!

Gölge diyarı dünyadan ayrılırken geride Davudi bir ses bırakmak meselesi asıl büyük mesele.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'ın gazetemizi ziyaretinde Bursa üzerine ufuk turu yaptık, turu Ülkeye, Ümmete taşıdık. Anlaşılan bu şarkı burada bitmeyecek, kervan bir şekilde yürüyecek... Daha iyiye daha güzele...

Sorunlar bitmeyecek sorumluluklar da...

Tebessüm eden yüzüyle Davut bey oturduğu koltuğun hakkını verme çabasında...

Evet ne diyordu Yunus; Biz bu dünyadan gider olduk kalanlara selam olsun. Geride iyi bir ses ve selam bırakmak için bugün yaşayan bizlerindersimizi iyi yapmalıyız vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.