Hava Durumu

Bu milletin şiarı

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2021 06:30

Cuma gününde caminin birinde vaizin bir "tarihi" bir vaaz veriyordu. Vaazının merkezinde Mehmet Akif vardı; konuşma pergeli geçmişe gidiyor, güne dokunuyor, geleceğe uzanıyordu; hakikat şuuruyla zaman okuması yapıyordu.

İmparatorluğun çöküşü, Mehmet Akif'in duruşu, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" deyişi dizelerle dile getiriliyor; yakın tarih göz önünde bulundurularak gün okuması yapılıyor, gelecek öngörüsünde bulunuyordu.

Doğrusu ilginçti vaaz kürsüsünden bunların dile getirilmesi. Diğer yönü ile niye ilginç olsun ki Akif de camilerde vaazlarla milli mücadeleyi anlatmış, işin ehemmiyetini, yapılması gerekeni hitabetiyle haykırmıştı.

Akif'i anlayan, tarih ve gün okumasını iyi yapan biri pekâlâ konuşur; hele 12 Mart İstiklal Marşının kabul günü ve bunun yüzüncü yılı ise pekala yapar.

Akif'i iyi anlasaydık, anlayışla yaşamaya iyi başarabilseydik bugün "Asımın Nesli" daha gür görünür, günde ayaklara sağlam basar, geleceğe daha emin bakardık.

Gün iyi anlamadığımızı söylüyor!

O gün de yeterince anlaşılmamıştı; öyle olsaydı Mısır'a sürgün edilir miydi? Kim yaptı bunu, neden yaptı? Sadece bu değil yakın tarihle ilgili cevap bekleyen çok sorular, çözülecek çok sorunlar var?

Kim yapacak bunu elbette ki "Asımın Nesli".

Hazerfen Çelebinin sürgün edilmesi, dünyaca ünlü haritayı yapan Piri Reis'in idam edilmesi, o günün rasathanesinin topa tutulması bunlar da doğru okunmayı bekleyen meseleler; şanlı ecdat evet, hepsi de şanlı değil!

Bugün de öyle değil mi? Bu ülkede hain yok mu, hem de fazlasıyla var! Yaşayarak gördük, görüyoruz, artık görmek istemiyoruz desek de gerçeklikten kopmak zor!

Pusula insanlar, deniz feneri kişilikleri takip edersek yürüyeceğimiz doğru yolu bulmamız zor değil; ödünç palto ile giyen "İstiklal Marşı" için ücret almayan; iman, aksiyon, gayret, himmet adamı şair Mehmet Akif bunlardan başından gelenlerden biri...

Himmeti milleti tek başına millet sanki...

Bu yönüyle bu ülkeye elan ruh üflüyor; ilk sözü "korkma", şartlar ne olursa olsun korkma... En son bir ocak kalsa bile korkma, tek sen kalsan bile korkma.

"La tahsen inlallaha maane"

Ruhunu Kur'an'dan alan İstiklal Marşı bu milletin şiarı, bayrak dalgalandığı müddetçe o da okunacak inşaAllah.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.