Hava Durumu

Biz insanız

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2020 06:30

Komple komplo mu her şey? Üst akıl, çok uluslu şirketler, gizli örgütler, bilmem ne aileler mi yönetiyor dünyayı? Virüs onların izni olmadan -hâşâ- hareket etmiyor mu? Diğer insanlar figüran mı sadece? 

Saydığımız ve daha sayamadığımız nice zevat veya kurumlar dünyayı yönetmek istediği, bunun için kendi içinde savaşlar verdiği doğru şüphesiz. Bu dünya, bu insan dünyası iki dünya savaşı verdi; barış için, daha yaşanabilir bir dünya için, adalet için değil elbet; kendi hırslarını tatmin için, hakimiyet ve güç için!

Sonuç; milyonlarca insan ölümü, medeniyet birikimlerinin iflası, kaynakların israfı. Aydınlanma(!) sürecinin sonu; yeniden Ortaçağ karanlıklarını dönü!. İnsanın insan olması, insanın mutlu ve müreffeh olması için sadece akıl yetmedi; vahye kapalı, göğe sırtına dönmenin neticesi gayet açık değil mi?

Sosyalizm, kapitalizm, komünizim; hep birbirinin türevleri ve birbirlerini resetleyerek ortaya çıktılar; dön dolaş karanlık komünizm; Sahte birkaç oyuncaktan başka bir şey yok geride.  

Korku dünyasında hızla ilerliyor virüs; insanlık zihni ve kalbine giren "izm" virüsleri yüzyıllardır, dünya insanın ekserisini karanlıkta bıraktı. Bu virüs de bir nevi onun geri yansıması değil mi?

Doğanın intikam aldığı yok; doğa ne ki intikam alsın? Aklı mı var, şuuru mu var, iradesi mi var? İnsan ekseriyetinin yapa geldiği kötülüklerin, günahların, çirkinliklerin, zulümlerin, fıtrat karşıtı eylemlerin geri dönüşümü, geri yankılanması ve yansımasından başka bir değil yaşadıklarımız.

Ne seslenilirse karşı dağdan o ses geri döner; net gerçeklik karşısında kim inat edebilir?

Evine dön dünya! Aklına kalbine vicdanına ruhuna dön.

Babamız Âdem bu dünyada tek başına idi ve dünya onundu. Ne kadar zaman sonra eşi, annemiz Havva'yı buldu; bugün uğruna savaşlar verdiğimiz dünya o iki kimsenin idi. Mutlu idiler, mutsuz mu?

Cennetten gelene bu dünya ne kadar mutlu eder? Gökler ötesinden geldikten sonra bu konak yerinde yeniden dönüş yolunu aradılar baba ve annemiz ve o yolu bize açık bıraktılar.

Göç eden kuşlar ve hayvanlar; insanlara nasıl bir göç dersi veriyor?

Evde kal dünya insanı! Börek çörek yiyerek,  TV, akıllı telefonla eğlenerek, bilgi hamalı olarak durma! Hikmet ve huzur arayışlar için bulunmaz zaman fırsatlardayız, iç açlığı doyurmak, dünyayı yeniden yeşertmek ve baharı yeniden yaşamak için iyi günlerdeyiz.

İyiliği çoğaltmak ve dünyaya taşımak; biz insanız ve yolcuyuz; karar diyarının yolcusu.       

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.