Hava Durumu

Beşten büyük olmak

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2016 09:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 09:35

BM Güvenlik Konseyi oldu olalı böyle konuşma gördü mü veya Türkiye Cumhuriyeti'nden biri böyle bir konuşma yaptı mı o kürsüden?

Vicdanı dillendiren, hakikati haykıran, mahzun gönüllere su serpen, mazlumlara umut aşılayan o konuşma uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

Beş büyüğün gözünün içine bakarak "Dünya beşten büyüktür" demek cesaret, dirayet işi; o iş bu ülke insanında var artık ve dünya alternatifsiz değil.

Bir medeniyet devri bitiyor, ufukta yeni bir medeniyet ışıkları belirmeye başlıyor. Dünyayı talan eden, farklılıkları yok eden, insanlık birikimini haramiler gibi yutan, geride milyonlarla mülteci, milyonlarca katliam bırakan, insanın insaniyet genlerini bozan, insanın gökle irtibatını kesen medeniyet yavaş yavaş belki de hızlıca terk ediyor.

Sıkıntı, sıkışmışlık bundan; biri terk etmek istemiyor, diğeri tam hazır değil.

15 Temmuz'un manası ne ki?

Osmanlıyı yıkanlar onun mirasçısına aynı azmanlıkla kılıktan kılığa renkten renge girerek saldırıyor; zarar veriyorlar fakat başaramıyorlar; döngü değişti, akış aynı akış değil, dünya aynı dünya değil, biz eski biz değiliz.

Çaresizler; saldırmaktan başak yapacak bir şeyleri yok; yokluk kapılarına vuruyor zira. Son oyun milletin yürekli diklenişinden, asil duruşundan gerisin geriye döndü.

BM'deki Konuşmayı bir şahsın konuşması görmek eksik bir görmedir; Cumhurun Reisi milletin gönlüne tercüman oldu, duygularını dillendirdi, şuurunu aksettirdi o veciz konuşmasıyla. Ondan rahatsız olanlar bu medeniyet toprağından olmayan ayrık otlarıdır.

Dünyada bize dost olan ülke yok denir. Doğru tarafı var. Ya dünyada bizim gibi halklar bazında destekçisi olan ülke var mı?

Tayyip Beyi cesaretlendiren arkasındaki bu halklar desteğidir, dua ordusudur. Bu birlik ve birliktelik; kültüre, eğitime, siyasete, ekonomiye, yönetime yansıdığında; AB'den ve ABD'den daha güçlü bir güce ulaşacağı gerçekliği onların uykularını kaçırıyor.

15 Temmuz cesareti BM Kürsüsüne yansıdı, yarınlara yansımaya ve yayılmaya devam edecek. Hadiselerin evveli ahiri ile buluşturulduğunda bugünler daha iyi okunacaktır.

Umudumuz yarın ki durumumuz bugünden daha iyi olacağı yönünde; bugün dünden daha iyi olduğumuz gibi.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.