Hava Durumu

Bayraklar kimin yanında?

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 06:30

Dünya ekserisinin Kudüs karşısındaki tavrı şaşırtıcı olmadı; İslam ülkelerinin acı sessizliği ise daha üzücü. Hele zalimin yanında bayrak çeken ülkelerin zulüm taraftarı olduklarını ilan etmelerine, zalimi desteklemekle zulüm ateşini büyütmelerine ne demeli?

Büyüyen ateş yayılan virüsten daha ölümcül; biri bedeni öldürüyor, diğeri kalbi. İnsan kalbi ile insandır; kalp ölmüşse; insanlıktan düşmüş canavardan daha cani, virüsten daha tehlikeli hale gelmiştir.

Ölü kalbi diriltecek ilaç, iyi edecek aşı bulmak zor; kıta Avrupa'sında yaşanan iki dünya savaşı ve sonraki süreçte yaşanan seyir zorluğun sürdüğünü gösteriyor.

Demokrasi ihracı diye ülkeleri işgal eden, insanlığı talan edenler; Akif'in ifadesi ile "tek dişi kalmış canavarlar"; Kudüs'ün mahremiyetini kirletmeye yeltenenlerin yanında olması, destek vermesi; yakın geleceğin de habercisi!

Aşı çalışmaları devam ediyor!

Görüntü göle maya tutturmaya benziyor; BM ne iş yapar, kimin emrinde çalışır? Maskeli dünya; mazluma uzak, zalime yakın mesafe!

Virüs haberleri ile boğulan dünya, işgal edilen zihinler, karartılan kalpler; Kudsi Kudüs'ü duyar, görür, netice verici tepki gösterir mi?

Tarihte çıkardıkları fesat yüzünden kaç defa helak olmaları, yurtsuzlukta sürgünleri; gerçeği gösteren "aşı" olmamış! Bundan sonra görecekleri geçmişten farklı olmayacak belki de daha şiddetlisi olacak, bilemiyoruz! Bildiğimiz onların yanında bayrak tutanların aynı akıbete uğrayacağı.

Geçmiş ile gelecek; suyun suya benzediği gibi benzer deniyor. Tarih düşünmeyen ve ibret almayanlar için tekerrür eder durur.

Dün zulüm denizinde firavun boğulmuş onlar kurtulmuştu; bugün onlar zulüm denizinde boğuluyor, kurtulan Filistinliler olacak inşaallah.   

İki iki daha kaç eder? Çarpsan da toplasan da sonuç aynı! İdrakini yitirmiş, basiretini kaybetmişlere çarpım tablosunu başına vursan ne yazar? Bir şey yapmaz; mazluma kazdıkları çukura kendileri düşerler.

Bayrağımız Azerbaycan bayrağının yanında olduğu gibi Filistin bayrağının da yanında; tarihi ve coğrafi sorumluluğumuz böyle istiyor; zalimi dünyaya zindan etmek için Anadolu'dan taşma zamanı geldi, gidiyor...

Medeniyet mirasımızı reddedemeyiz vesselam. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.