Hava Durumu

Baharla dirilmek

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2024 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 08:23

Ramazandan geriye tatlı bir hatıra, yeni bir iyilik alışkanlığı, ayrı bir güzellik taşınmışsa “oruca” tutunmuş, oruç tutulmuştur, bir daha ki ramazana kadar “bayramdır”. Sağlık afiyet içinde şükür hal yaşayan bayramdan ayrı değildir.

Hırsa bürünmüş israfa yenilmiş, kibre sarılmış bayram nedir bilmez, her an kederde, her an korkuda, her an strestedir. Dünyaya hâkim zihniyet hâkimiyetinin devamı için insanı zaafları kullanıyor; fitne çıkarıyor, savaş çıkarıyor, ayartıyor, uyutuyor!

Huzur nerede?

Huzur için içinde, sadeliğin derinliğinde, tevazuunun kanatlarında! Yetime fakire garip gurabayı sahip çıkmada, zalime dur demede. Daha fazla zevk, daha fazla rütbe, daha fazla kasa kesede değil

İnsanlık huzur bayramını nasıl bulur?

Çok arar başına taştan taşa vurur. İsraf etti tabiatı kirletti, hırs etti geleceği kararttı, kibirlendi gülünç duruma düştü acizliğini ilan etti.

Zalimlere açıktan desten veren markalara, mallara istiğna içinde bulunulmuyorsa kirli sulardan içilmiş, şişilmişte şişilmiştir.

Obez kafa hantal vücut, gâvur hayranlığına kaymış kimlik; ne ramazan ne bayram! Artan kayıp nesil diğer yandan da bahar gibi yeşeren diriliş nesli, oluklar tek değil çift akıyor.

Baharın sessiz gelişinin farkında mıyız, bahar bu aniden geliverir, yaz da öyle kış da öyle, mevsimler döner ömürler tükenir.

Hakikat bulunmamış huzur yakalanmamışsa yazık; yüksek rütbeler yüksek maaşlar, kese kasa dolu olsa, şöhretin zirvesi olsa ne yazar, sonu yalan olduktan sonra.

Bir aylık oruç eğitimi bitti eğitimden iyi not alan bayramı yaşadı, gözü gönlü açık olanlar yenisini bekliyor hakiki bayramları özleyerek…

  Sağlığın lezzetini şükrün bereketini, huzurun sıcaklığını bulan bayramdan uzak değildir, bayram da ondan. Her Cuma bayramdır, doğan her gün bayramdır, hadiselere ibret ve hikmet nazarla bakmak bayramdır, bu bağlamda hayat ya ramazandır ya da bayramdır.

Sahi geçen ramazandan geriye ne kaldı; hırs israf kibir azalmışsa ne mutlu değilse de dersimizi iyi çalışmalı, baharla beraber yeniden dirilmenin yollarını aramalıyız vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.