Hava Durumu

Ayasofya'nın verdiği umut

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 06:30

Bursa'da yaşayan biri anlatmıştı "ezan" hatırasını; Ulu Cami, Orhan Camii çevreleri ezan okunması ile birlikte adeta müthiş bir ağlama tufanına tutulur; ağlamak hüzünden mi sevinçten mi öyle ki sokaklara yollara secde ederler.

Kolay değil ezan 18 yıl aslından koparılmıştır; şimdi vuslattır; geçmişin acısı dip diri yaşamaktadır!

86 yıl sonra Ayasofya aslına döndü; ağlayışlarıyla sokakları dolduran, secde edenler oldu mu, gören var mı? İkisi aynı şey değil elbet uzak şeyler de değil; ezan ve cami.

50 öncesi; her şeyi ile incelenmeyi, araştırılmayı, irdelenmeyi sonrasında verilen hükümle vicdanlar rahatlatmayı bekliyor.

50 sonrası; 15 Temmuz sıcaklığı, 28 Şubat soğukluğu, 12 Eylül ateşi, 27 mayıs yok ediciliği unutulur gibi değil; kök tedavisi edilmediğinde isimler değişir resimler değişir aynı hal başka şekilde yaşanır durur!

Ümit veren gelişme Ayasofya'nın açılması, sırada Kudüs var; sonra Endülüs'ün ihyası, Osmanlının ayağa kalkışı, ikisinin el ele hilali yeryüzünde tamamlaması.

Endülüs İspanyada kaldı, Osmanlı Viyana'da; makasın tamamlanması gerekiyor.

Rüya mı evet rüya! Fatih İstanbul'u, Selahaddin-i Eyyubi Kudüs'ü fethetmek için kaç defa rüya gördü acaba? Rüyasız gerçekliğe nasıl erişilir?

Yeryüzü zulüm pisliklerinden yeryüzü medeniyeti kurularak kurtulur; yeryüzünde yaşayanlar kuracak bu adalet ve barış medeniyetini. Bu sızıyı duyan her bir fert bir şeyler yapmak durumunda; gece rüya görecek, gündüz gerçekliğinde gayret sergileyecek.

Büyük yolda küçük bir adım atmak bile büyük bir şeydir; zihni kalbi temizlik ve derinlik; kapının önünü; şehrin önünü; dünya evinin önünü temizlik... Adalet ve barış dolu bir dünya; insan neslimize bundan büyük miras mı bırakılır?

Ayasofya'nın açılması ümit kapılarının açılması demek; fethettiğimiz dünya şehri İstanbul'un bizim olduğunun yeniden tescili ve rüya görmeye devam!

Düşmanlarımız büyük haritadan bahsediyor, bizim haritamız onlarınkinden daha büyük ve kalıcı, rüyamız da öyle!

Evet, rüyadan önce kök tedavisine ihtiyacımız var; bu gerçeklikle bir gün yüzleşeceğiz.  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.