Hava Durumu

Avuçtaki topaç

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 07:30

Ayasofya'yı açamazsanız dendi açıldı, Taksim'e cami yapamazsınız dendi yapıldı; diğer olmazlar, olmayacaklar sırasını bekliyor! Zamanı gelince onlar da olacak; dünya sabit değil dönüyor; gece oluyor, gündüz oluyor; bunu kim karşı çıkabilir, kim durdurabilir?

Bir zamanlar camilere yapılan muamele, Allah diyen, Kur'an okuyan, okutanlara yapılan muamele hafızalarda canlılığını koruyor, tarih kitapları yaza dursun yaşayanların bir kısmı aramızda; merak edenler araştırır sorar!

Kayan eksen yerine oturma eğiliminde!

Diğer eğilim de başka değişimle akıyor; sular iki ayrı olukta akıyor zira. Bardağın ne sadece dolu tarafını, ne de boş tarafını görmek doğru değil; ikisini birlikte görmekle gerçeklik görülür.

Yükselen sadece camiler değil fabrikalar da arttı; tırmanan ihracat rakamları umut verici ve ne yazık ki ithalat aynı hızla azalmıyor belki daha da artıyor. Üretimle büyüyen ülkemizin enerji açığı ise bir başka engelimiz!

Her ilde üniversite var, mezunlar katlanarak devam ediyor; Üniversiteler içi dolu eğitim ve öğretim yapıyor, nitelikli öğrenci yetiştiriyor mu şüphe götürür.

Gençlerde özgüven yüksek; bu gelecek için iyi bir gelişme. Hürmet ve muhabbet, ahlak ve fazilet yönünde aynı güveni veriyorlar mı sorusu sokaklara bakmakla cevap alınır. Tasvire ne hacet her yıl ahlaki erozyon artıyor!

Gönül camileri harap gençlik ekseriyetine ne yapmalı da gül bahçesine dönüştürmeli; cami yapmak ve fabrika açmak tek başına yeterli olmadığı enerji açığı gibi açık bir gerçek.

Düşüncede diriliş, zihinde diriliş, kalpte onarım, gönülde iyileştirme evreleri tamamlanmadıkça bir yanımız onarılırken bir yanımız yıkılarak düşe kalka gideceğiz gibi; olur da kalkamadığımız da olur!

Ayasofya bir nevi İstanbul'un kalbi; gönül şehrinin Ayasofya'sı da açılmayı bekliyor, vücut ülkesinin Taksim'i de açılır bir gün! Her birimiz böylesi fetihle yükümlü fertleriz.

Yükselen minarelere eşlik eden fabrika bacaları, aynı minvalde manevi kalkınma; siz o zaman seyredin bu ülkeyi; dünya avuçlarımızda dönen bir topaca dönüşür vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.