Hava Durumu

Açık yol

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2020 07:30

Gönül aynasını temizlemek, bunu beden ve çevre temizliği ile genişleterek tamamlamak; gerçekleştirmemiz gereken temel şeylerden biri. Üçlü saç ayağı biri eksik olursa bütünlük sağlanamamış; yaşayan insan, yaşanabilir dünya temennide kalmıştır.

Savaşlar ve çevre kirliliği neyin neticesi, neyin habercisi? Gönül temiz olsaydı böyle mi olurdu; zihin güzel görür, akıl güzel düşünür, şehirler temiz, ülkeler mamur, insanlar mutlu olurdu!

Bugünün dünyasında bunu demek mümkün olmadığına göre kirlilik içte ve derinde; derine inmek ve temizliği içte başlatmak her insanın dünya kadar büyük vazifesi; başkasına vaaz vermek değil kendine söz dinletmek öncelikli olan.

Gönlü temiz olmayan evinin önünü de temizleyemez; şefkat geniş ve derin bir bakış ve işleyiş temizliği.

Adalet insan ilişkileri arasındaki temizlik; Hakkı üstün tutmak yüce bir arınmışlık hasleti. Şehri çöpçülere temizletirsiniz fakat insan içini temizlemek öyle ihale ile olacak bir iş değil. İhaleye fesat karışmak bunda geçmez!

Dünyaya hâkim zihin yapısı, kalp dokusu; dünyayı yaşanır kılmaktan daha çok uzağa itiyor; insanı mutsuz ve umutsuz kılıyor.

Bunları biz söyleyip biz dinlememizden öte bir şeyler yapmak durumdayız. Maske mesafe temizlik kavramları çokça duyduğumuz okuduğumuz kavramlar; aman hastalık bulaşmasın!

Evet bulaşmasın.

Bunu içsel ve tarihsel okumalarla zenginleştirdiğimiz de farklı pencereler, yeni ufuklar açacağı şüphe götürmez bir gerçeklik.

Medeniyet aidatımız, coğrafyanın verdiği sorumluluk, tarihsel yükümlülük; diğer medeniyetlere kapalı değil fakat mesafeli, bize uymayan alışkanlıkları fikirleri yaşantılarına karşı maskeli olma durumunda bırakıyor.

Temiz bir gelecek için bunu yapmaktan başka çare var mı?

Önce kendimiz ne derece böylesi duyarlılık içindeyiz, aynı şekilde ailemiz, yakınlarımız?

Dünyayı kurtarmak gibi bir sevdamız varsa sıralamayı bu şekilde yapmak yolu; apaçık ve tertemiz önümüzde duruyor.

Yoldayız; bir taraftan kirlenirken bir taraftan da temizlenmeli değil miyiz? Yoksa bu dünyada insanca nasıl yaşanır?

    

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.