Hava Durumu

Abbas neyin yolcusu?

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2016 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 09:47

Ölüm sadece Filistinli çocuklar için değil, ölmek onlara mahsus değil; gün olur Peresi de alır kucağına, öldürmekten başka bir şey bilmeyen zalimleri de perçeminden tutar atar; boşluk çukuruna, ateş zindanına, çıkışı olmayan derin kuyuya...

Kim kurtaracak, kim yardım edecek, kim dostluk gösterecektir şimdi? Zaman yok, mekân belli değil. Filistinli çocuklar çiçeklerle karşılayacak, öldürülen anneler şefkat edecek değildir.

Toprak zalimlerin saklandığı yer değildir; sobe diyecek ne akıl vardır, ne şuur; dünya oyuncaklarında oyalanma, zulümle zevk alma devri göz açıp kapayıncaya kadar bitmiştir. Silahlar, bankalar, yandaşlar, yoldaşlar, petroller, enerji yatakları bir şey değildir, bir şey yapamaz şimdilerde.

Kim ne yaparsa burada kendine yapar, ateşini buradan götürür; o koskocaman mekâna, o zaman üstü zamana; gün, ay, an ne ki orada?

Dünyada tepişen zalimler, haramiler gibi yutan vampirler, ifsatla huzuru bozanlar, burasını kendi mülkü sanan zavallılar; öldürünce kendilerinin ölümsüz olacaklarını sandılar; Firavun kaç çocuk öldürmüştü?

Modern firavunların yaptığı başka nedir? Filistin, Irak, Afganistan, Bosna'da, Çeçenistan'da, Suriye'de kaç çocuk ne diye öldürüldü?

Öğündüğünüz teknoloji, böbürlendiğiniz güç; sizi iki dünya savaşına girmekten alıkoyamadı? Aydınlanma devrinin sonu bu mu? Postla mı aldatıyorsunuz şimdi, poşu geçirdiğiniz örgütlere mi ihale ettiniz öldürmeyi?

Ölüm kaçana da yakalıyor, teslim olana da kucaklıyor. Uzayda koloniler kurmak, yerin dibine şehirler inşa etmek, dijital avuntularla avunmak çare değil, çare olmayacak.

Hayatta en büyük ve birinci gündem ölüm çünkü...

İsrail'in başı ağrıyor!

Abbas sen neyin yolcususun?

Filistinli anaları ağlatanların görecekleri bir gün olacak elbet. Zulüm ile abat olunmadığı hakikati tekrar gösterilecek bu asrın sularında.

Zulme taraftar mıyız, elimiz, dilimiz, kalbimizle karşı mıyız? Bize düşen saflaşmak, safları sık tutmak ve topyekûn zulmün üzerine yürümek.

Dünya zulüm pisliklerinden, zalim leşlerinden başka nasıl kurtulur?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.