Hava Durumu

'Seninleyiz Kudüs'

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 07:30

İlk kıblemiz.

Yeryüzünde inşa edilmiş Mekke'deki Kabe'den sonra ikinci sığınak.

Bizlere Hz. Peygamber efendimizin, Hz. Ömer'in, Selahaddin'in, Yavuz Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Cennet mekan Sultan Abdülhamit'in ve Necmettin Erbakan Hocamızın bize emaneti.

Mirac gecesi Hz. Muhammed efendimiz ile Kudüs'teki Mescidi Aksa arasında manevi bir bağ oluştu.

Hz. Ömer'in gönderdiği İslam Ordusu 636 yılında Kudüs'ü Müslüman toprağı yaptı. Hz. Ömer bizzat Kudüs'e davet edilip şehri teslim aldı.

Haçlı ordularının 1099 yılında Hittin Savaşıyla şehri talan etmesi neticesinde Selahaddin tarihte ilk kez İslam Birliği'ni kurarak oluşturduğu İslam Ordusuyla Kudüs'ün imdadına yetişti.

Hz. Ömer ve Selahaddin'in emannamesi pek meşhurdur. Şehri teslim aldıklarında bir emanname yayınlamışlar. Yavuz Sultan Selim'in Kudüs'e gelmesiyle tedirgin olan Yahudi ve Hristiyan din adamlarının aklına hemen emanname gelmiş. Hemen Yavuz Selim'in yanı başına gidip aman dilemişler, emannameden bahsetmişler. Yavuz Sultan Selim ecdadının yolunu takip ederek kendisine yakışanı yapmış. Ayrıca etrafı mübarek kılınan beldede olduklarından dolayı binlerce kurban kesilmesi emrini vermiş.

Osmanlı tarihinde Kudüs ve civarına en fazla hizmet eden padişahlardan olan Kanuni Sultan Süleyman elbette unutulmamalı.  Osmanlıya Kudüs'ü katan babası Yavuz Selim'in mirası ile büyük hizmetleri olmuş. Ancak öyle bir iş yapmış ki Kanuni Süleyman, 400 yıl bölgede barış hakim olmuş.

Kudüs'teki Yafa kapısının üzerine İslamiyet, Hristiyanlık, hem de Yahudilikte önem atfedilen Hz. İbrahim'i merkeze alarak "Lâ ilâhe illallah, İbrahim halîlullah" kitabesini astırmış.

Cennet mekan Sultan Abdülhamit Han. Yahudiler, Sultan'ın karşısına geçip defalarca Filistin diyarından toprak isterler. Bu beldede kendilerine bir vatan edinmek istediklerini belirtirler. Sultan Abdülhamit, 'Topraklar ümmetin malıdır, kanla alınmıştır parayla satılmaz' der.

Yahudilerin yaptıkları planın yüz yıl ötelenmesine sebep olur.

Tam yüz yıl sonra Yahudilerin planın son aşamasında, 'Tamam her şey halloldu' dediklerinde Necmettin Erbakan Hoca'mız İsviçre'nin Basel kentinin belediye salonunda yüz yıl önce Yahudilerin toplandıkları salonda 'Avrupa Müslümanlar Birliği' toplantısını icra etti.

Nasıl da tıkır tıkır planları işliyordu. Bu Erbakan'da nereden çıkmıştı?

Bu kadar mı? Hayır!

Erbakan başbakan olduğunda İsrail'e bir deklarasyon yayınladı. Deklarasyonda İsrail'in işgal ettiği bölgeleri terk etmesi isteniyordu. Ya başka! El Halil kentine de Türk Askeri yerleştirdi!

Kısaca tarihi anlattıktan sonra günümüzü biliyorsunuz.

Kovboy sabah kalktı yüzyılın açıklamasını yapacağını belirtti.

En şiddetli kınama yapılsa ne yazar?

Meclisteki partiler bazı açıklamalar yaptılar bağırdılar çağırdılar. İsrail ve ABD'nin yöneticileri kahvelerinden bir yudum içip gelişmelerin keyfini çıkarmaya devam ettiler.

Muhalefet liderlerinden Fatih Erbakan kurmaylarını topladı derhal miting kararı aldı. Bazı siyasi partiler de hemen arkasından aynı gün ve saate miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Fakat Erbakan farklı davrandı. İktidar şansı bulunduğu gibi fiili adım atılacağını ayan beyan ortaya koydu.

Birçok sivil toplum kuruluşları ve Kudüs sevdalıları 9 Şubat 2020 Pazar günü saat 14: 00'de Sakarya'da olacaklar. Fatih Erbakan, 'Şu an elimizden bu geliyor, şayet iktidar olursak o zaman fiili adımlarımızı atacağız. Bizler Erbakan Hocamızın evlatlarıyız. Nasıl ki ecdadımız atalarına yakışan adımları attıysa torunları olarak bize de aynı yolda ilerlemek yakışır' dedi.

Yurt içi ve dışından birçok katılımcının olacağı mitingde Türk bayrağı ve Filistin bayrakları olacak.

İstanbul'un savunması Kudüs'ten başlar.

Kudüs'ün doğusu batısı şakası olmaz.

Kudüs Müslümanlarındır.

Kudüs nazlı çiçeğimizdir.

Kudüs vazgeçilmezimizdir.

Kudüs ilk kıblemizdir.

Sakarya kent meydanında Kudüs sevdalıları, zalimlere hakkı haykırıp Filistin ve Kudüs'ün sahipsiz olmadığını on binler bir araya gelerek söz birliği yapacaklar.

Duamız o dur ki, Erbakan'ın partisi Yeniden Refah Partisi öncülüğündeki mitingin tüm dünya Müslümanlarının kendimize gelmesi için bir vesile olsun.

Yapılacak mitingle Yahudi ve Hristiyan din adamlarının aklına emannamenin tekrar gelmesinin işaret fişeğini yakalım derim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.