Hava Durumu

Selamet Derneği ile 'Hasenat ve Salihat' üzerine bir söyleşi

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2019 06:50

Hasenat, sözlük anlamı olarak 'iyi güzel yararlı işler' diye tarif ediliyor. Genelde toplumumuzda hayır/hasenat sözcüklerini birlikte kullanıyoruz.

Allah'ın bize vermiş olduğu nimetlere şükür etmek için hayır ve hasenat yaparız. Yaptığımız ile kaza ve belalardan uzak olacağımız düşünülür. Aynı zamanda muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamış oluruz. Bizler inanıyoruz ki 'Allah güzel davrananların mükafatını zayi etmez' (Hud-115).

Hayır hasenat yapmaya, en yakınlarımız ile başlamamız uygun görülmüş. İhtiyaç sahiplerinden akraba komşu eş-dost öncelikle tercih edilmeli deniyor.

Salihat, yaratıcımız olan Allah'ın ve peygamberlerin beğendiği dine uygun faydalı davranışlar manasına geliyor. Salihat 'ıslah' kelimesinden türemiş, 'düzeltmek' anlamına da gelmekte.

'Salihat işlemek'  bozuk olan şeyi düzeltmek, düzelticilik yapmak, düzeltmeye yönelik işler yapmak anlamlarına geliyor.

Çalışmalarına 'hayır hasenat' işleri ile başlayan ve 'salihat işlemekle iştigal olmak' niyetinde olan 'Selamet Derneği' genel başkanı Harun Yavuz Yılmaz ve genel koordinatör Bilal Aslan ile bir araya geldik.

Kuruluşundan bu güne bir yılı geride bırakan Selamet Derneği durmadan usanmadan sürekli yollardalar.

Mesafe ayrımı yapmadan direksiyonu çevirip koşuyorlar-uçuyorlar adeta.

Yapılan çalışmaları sordum. O kadar dolu dolu çalışılmış ki bir nefeste söylercesine aktarmaya başladı Genel Başkan Sayın Yılmaz.

2019 yılında kurban bayramında Türkiye merkezli, Asya ve Afrika ülkelerinde yapılan çalışmada 1350 hisse kesim yapılmış. Kurbanlar kesildiği gün hisse sahiplerine namaz kılınması için aynı gün SMS ile bilgi verilmiş. Kurbanların kesim anları yine hisse sahiplerine kurban bayramı içerisinde videoları da ulaştırılmış. Kurban etleri 12 000 kişiye buluşturulmuş.

Selamet Derneği Genel Başkanı Harun Yavuz Yılmaz şu sıralar çok önemli bir çalışmaya başladıklarını son tarih olarak da 27 Şubat 2020'yi hedef aldıklarını belirtti.

Yılmaz, 'Selamet Derneği olarak gece gündüz demeden yönetimimiz ve gönüldaşlarımızla koşturuyoruz. Rutin faaliyetlerin içerisinde, Yetimler için yapılan çalışmalarımız, kurban bağışı, su kuyusu, sünnet, kumanya yardımı, zekat/fitre bağış çalışmaları, öğrenci bursu ve acil yardımları sayabiliriz. Bir faaliyet başlattık ki üzerinde itina ile duruyoruz.  'Necmettin Erbakan Zeytin Fidanlığı' çalışmamız tüm hızıyla devam ediyor.

Filistin topraklarında yaptığımız proje orada yaşayan kardeşlerimizin zeytin ve zeytin ürünleriyle ekonomik olarak güçlenmelerini sağlayacak.  Filistin'de nereler düşünülüyor sorumuza Sayın Yılmaz, 'Gazze ve El Halil kentlerini seçtik. Bu bölgeler kritik yerler. Bazı engeller aşılabilirse Mecsidi Aksa'yı da çalışmamıza dahil edeceğiz. Necmettin Erbakan Zeytin Fidanlığı çalışmamızı 'Genç Aktivistler' ile birlikte yapıyoruz. Genel Başkanları Erkan İlyas Helvacı beye de teşekkür ediyorum. Bizim için çok manidar bu çalışmamıza bir fidan ve üst sınırı olmadan fidan bağışı ile katılmak mümkün. Bir fidan bedeli olarak 20 TL ödemek yeterli. Benim de Filistin'de bir ağacım olsun diyenler bizimle iletişime geçebilirler' dedi.

Evet dostlar iletişim sağlanacak adresi de bildirelim. (https://selamet.org.tr)

Selamet Derneği yazımızın başlığına örnek verilebilecek çok güzel bir çalışma başlatmış. Öncelikle Necmettin Erbakan Hocanın ismi bir kez daha Filistin ile özdeşleşmiş olacağı bir faaliyet. Filistinli kardeşlerimize sürekli bir takım yardımlar yapılıyor. Yani hayır hasenat yapılıyor. Ancak, Selamet Derneği Necmettin Erbakan Zeytin Fidanlığı faaliyeti ile salihat yapmayı planlamış. Yani düzeltmek, düzelticilik yapmak, düzeltmeye yönelik işler yapmaya, sistem kurmaya kalkışılmış. Kısaca insanlara 'balık tutmayı öğretmek' düsturunu hayata geçirmeye koyulmuşlar. Selamet Derneği Genel Başkanı Harun Yavuz Yılmaz Bey ve Genel Koordinatör Bilal Aslan Bey nezdinde tüm Selamet Derneği gönüldaşlarına üstün gayret ve başarı dileklerimi sunuyorum.  

Allah muvaffak etsin.  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.