Hava Durumu

'Şehrin hizmetçisiyim'

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 06:30

Alinur Başkan misafir oldu dün gazetemize.

Dinamik bir girişi vardı göze çarpan.

Pandemiden, kentsel sorunlardan, çarpık yapılaşmadan turizmden, havaalanından, tarihten ve Bursa'ya dair konulardan birinci ağızdan, şehreminden bilgi aldık.

Biz her ne kadar kendisini üst akıl olarak nitelendirsek de kendisi tevazu gösterip 'şehrin hizmetçisi' olduğunu ısrarla altını çizerek belirtti.

Pandemi sürecinin Bursa'da korkulacak boyutta olmadığını, sürecin iyi yönetildiğini söyledi Alinur Başkan.

Yoğun bakım ünitelerinin durumunun bildiği kadarıyla korkulacak boyutta olmadığını, yeni yapılan Şehir Hastanesi'nin bu sürece büyük katkısı olduğunu ifade etti.

 **

Bursa'nın kanayan yarası çarpık yapıdan da bahsetti.

'Elli yıllık geçmişin yaralarının sarılması gerekiyor' dedi.

İnsanların hayatı devam ederken yıkıp yapmak kolay değil. Bugüne kadar böyle olmuş. Bu ise başka bir takım sıkıntıları beraberinde getirmiş. Beş katlı binayı yıkıp on beş kat yapmak çözüm değil sorun oluşturmuş. Bunu doğuran sebeplerden birisi de eski ev sahipleri zarar etmesin, müteahhit kar etsin mantığından olmuş. Bu mantıkla Doğanbey TOKİ gibi şehrin ortasında ucubeler oluşturmuş. Burada belediye olarak biz bir kazanç elde edelim derdinde değiliz zaten. Şehrin stratejisi yirmi bin kişi ile birlikte yapılıyor. Ortaya çıkan fikirlerle yürüyüp işimize bakıyoruz.

Biz hayallerle şehri yapılandırmak yerine geniş tabanlı istişarelerle alınan kararlara bağlı yürümeye devam edeceğiz.

Alinur Başkan eskiden yapılan hataların tekrarını yapmak istemiyor. Bu nedenle geniş katılımlı istişarelerde bulunuyor. Belki de görev süresi tüm çarpıklıkları düzeltmeye yetmez bunu kendisi de söylüyor. Ancak ardından iyi sözler söyletmek için canla başla şehrin hizmetkarı olarak mesaisine devam ediyor.

 **

Bir parantez de muhaliflere açtı Alinur Başkan.

'Stadyum yıkıldığında muhalifler 'Atatürk isminin yok edileceği' yaygarası kopardılar. Ardından Kapalı Spor Salonu için de aynısını yaptılar. Yetmedi, ranta açılacağını iddia ettiler. Büyük gökdelenler yapılacak dediler. Oysa biz hemen yanındaki Tower Plaza'yı yıkım kararı aldık.'

 **

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın muhalefete şöyle bir serzenişi de var.

'Benimle oturup bir çay dahi içmemişler, geldiğimiz ilk günden itibaren hakkımızda önyargılarla hareket ediliyor' diyor.

Alinur Başkan'ın bir de müjdesi oldu.

Türkiye'nin en büyük toplu konut projesinin Bursa'da gerçekleştirileceğini belirtti. Çok ipucu vermemesine rağmen bu proje sanırım Bursa merkeze nefes aldıracak bölgeleri kapsayacak.

 **

'Uludağ'dan denize kadar' turizm için gereken tüm adımların atılacağını ifade etti Başkan.

Çünkü gelen turistlerin Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini gördükten sonra şehri terk etmelerini istemiyor. Gelenlerin bir süre misafir olmalarını, alışveriş yapmalarını, Bursa esnafına ve şehre ekonomik faydalarının olmasını istediklerini belirtti.

Bir de Bursalıların şehre üretici fikirler sunmaları halinde belediye başkanı olarak kendisinin de bu fikirleri değerlendireceğini belirtti.

Çınarcık Barajı da gündeme geldi. Bu işi kendisinin iki yılda bitirebileceğini belirtti.

Ben özellikle Çınarcık Barajı için kendisine teşekkür ettim.

2050'ye kadar plan yapılmasının ufuk meselesi olduğunu belirttim.

Güzel şeylerden bahsetti Başkan.

Gördüğüm o ki Alinur Aktaş Bursa için güzel düşünüyor.  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.