Hava Durumu

Milli Kaynak Paketleri ile 150 milyar dolar bütçe

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 06:30

Milletimiz için en önemli ve gerçek gündem ekonomi iken suni gündemlerle zaman geçiriliyor.

Cumartesi akşamı ekonomi ile ilgili çok önemli bir toplantıya, Bursa ev sahipliği yaptı.

Bir önceki yazımda duyurusunu yaptığım Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bilim adamlarından Prof. Dr. Doğan Aydal'ın sunumunu yaptığı programa iştirak ettim.

Aydal Hoca aynı zamanda Yeniden Refah Partisi genel başkan yardımcısı. Yeraltı ve yerüstü çalışmalarıyla dünya çapında tanınmış, kabul edilmiş bir profesör.

Kendisinin, partinin hazırladığı 'Milli Kaynak Paketlerimiz-1' isimli kitabın oluşmasında büyük emekleri var. Ve Türkiye'yi 12 bölgeye ayırıp ülke çapında kitabın konferansını da veriyor.

Bursa'da planlanan konferansa Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik ve Kütahya misafir, Bursa ev sahibi olarak katılım sağladı.

Açılışı ev sahibi İl Başkanı Naim Öztürk yaptı.

Ardından Doğan Aydal görsellerle anlatımını gerçekleştirdi.

Ana başlıklar şöyle sıralanabilir.

Güneş enerjisi ile elektrik üretimi artacakken ithal elektrik almaktan da kurtulabilinecek. 20 milyar dolar ve üzeri bir kazanç elde edilebilecek.

Doğu Akdeniz ve Karadeniz de yapılacak derin sondajlarla doğalgaz ve petrol çıkarılması bize her yıl 25 milyar dolar kazandıracak. 'Hükümetin bizim teşviklerimizle çalışma başlatması oldukça sevindirici' diyor Doğan Aydal.

Su hakkında ise kapsamlı bir anlatım oldu. Bazı barajlardaki fazla sular diğer barajlara aktarılması söz konusu. Aktarma yapılırken elektrik elde etmek planlanıyor. Yılda 3 milyar dolardan fazla bir gelir hedeflenmiş. Barajların suyunu pazarlama projesi ile de 20 milyar dolar kazanım elde etmek mümkün.

Her ilde yapılması zorunluluğu sağlanıp kompost tesisleriyle atık su üretimi ve gübre imalatı planlanmış. Bundan ise yılda 3 milyar dolar gelir mümkün görünüyor.

Küçük ölçekli madenler, maden ofisleriyle toplanarak zenginleştirme çalışmalarıyla ekonomiye kazandırmak hedeflenmiş. Bor kullanımı yaygınlaştırılıp yılda ortalama 3 milyar dolar gelir elde edilebilir.

Yassı demir imalatı ülkemizde yapılarak ithalatın önlenmesiyle 5 milyar dolar gelir sağlamak mümkün.

Tarım sektöründe yerli tohuma dönmek ve bütünleştirilmiş arazilerle tarım çiftlikleri kurularak 5 milyar doları aşacak kazanç olabilir.

Kenevirden 3 milyar, sıvı gübreden 2 milyar, yerli hayvancılıktan 3 milyar, Perlit ile 3 milyar, Rusya ve Çin ticareti dengelenmelidir bu dengeyle 20 milyar, havuz sistemi (kamu tek hesabı) 5 milyar ve denk bütçe 10 milyar dolar kazanım ile dışa bağımlılığa son verilebileceğini vurguladı, Doğan Aydal Hoca.

Projelerle 125 milyar dolar sıcak para yanı sıra 30 milyar da tasarruf sağlanacağını kalem kalem dinledim.

Demek ki ekonominin direksiyonu vergi, faiz ve borç istikametinden, üretim, istihdam, tasarruf istikametine çevrilince insan da hayatın merkezine konulduğunda yüzler gülebilecek.

Böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığı ve Bursalıların ufkunun açılmasına vesile olduğu için şahsen Bursa İl Başkanı Naim Öztürk Bey'e teşekkür ediyorum.

Girişte ateş ölçümü, maske dağıtımı el dezenfektesine ve sosyal mesafe kuralına uygun salonun oturma düzenine bakıldığında pandemi dönemi olmasına rağmen Yeniden Refah Partisi on numara bir iş ortaya koydu. Prof. Dr. Doğan Aydal Hoca'nın da anlatımı dolu doluydu. Yaklaşık üç saat nefesler tutularak dinlendi.

İyi ki not almışım. Siz de iyi ki yazmışsın diyeceksiniz eminim.        

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.