Hava Durumu

'Karayollarına çağrımdır'

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2020 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 07:50

Bu gün sizlerle bir yol mücadelesini paylaşacağım.

Bilecik ili Osmaneli ilçesi İznik ilçemize de sınır.

İzniklilerin Osmaneli merkeze giderken kullandıkları bir yol var.

Bu yolun bir kısmı köylerden geçiyor.

Arputçu yolu diye biliniyor. Düzçeşme, Beşevler köyleri arasında 7 km uzunluğunda bir yol var ki adeta çevre insanları 'ölüm yolu' tabirini kullanıyor.

Kazanın kaçınılmaz olduğu yolun geceleri daha tehlikeli olduğunu öğrendim.

Ayrıca yaptığım araştırmada bir vatandaşımızın bu konuyu dert edindiğini ve çeşitli girişimlerde bulunduğunu da öğrendim.

Yetkili mercilerle görüşüp 'artık ölümlü kazalar olmasın' isteğinde bulunmuş.

Bu minvalde kendisine ulaştım. Vahit Uğurlu bey, konuyla ilgili çalışmalarını bizimle paylaştı.

Yaşadığı ilçedeki kamu kuruluşlarıyla iletişime geçmiş öncelikle. Sonra 14. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne başvuru yapmış. Biliyorsunuz bölge müdürlüğü Bursa'da.

Müdürlük bu yolla ilgili herhangi bir ödeneğin bulunmadığını dolayısıyla herhangi bir yatırımın söz konusu olamayacağı (!) cevabını vermiş.

Peki Vahit Uğurlu'nun talebi neymiş?

'Çevre halkımız bu yollarda çok sıkıntılar çekiyor. Otomobil'den tutun TIR'a kadar ulaşımın sağlanması için tek yol olan Arapuçtu yolunu kullanmak zorunda. 7km'lik yolunda dar olması sebebiyle tehlikeler saçtığını ölümlü kazalara sebebiyet verdiğini ve bu yollarda trafik kazalarında onlarca kişinin öldüğünü ve özellikle geceleri daha tehlikeli olduğu yetkililere aktardık.  Arapuçtu yolunun artık başka kazalara sebep olmasını arzu etmiyoruz.' 

Aslında yetkililerimizin de isteklerinin bu minvalde olacağını/olması gerektiğini düşünüyorum.

Söz konusu yolun 7 km (!) olması beni bu işin daha kısa zamanda halledilebileceği konusunda ümitlendirdi.

Şimdi Arapuçtu yolunun neden önemli olduğuna bir bakalım.

Kazaların engellenmesinin yanı sıra ekonomik boyutu da var. Osmaneli ilçesi halkı mallarını Gemlik Limanı'na rahatça ve kısa zamanda götürür ve Yenişehir Havaalanı'na ulaşım da zaman olarak kısalacaktır. Dünyanın globalleştiği zamanda yaşıyoruz. Osmaneli ilçe sakinlerinin ve çevre köylerinde yaşayanların bu taleplerinin oldukça yerinde olduğunu düşünüyorum.

Buradaki kazaların son bulması ve Osmaneli Bursa yolunun güvenli hale getirilmesi için Vahit Uğurlu Bey yolu kullanan vatandaşlardan tek tek imza toplayıp duyarlılığını ortaya koymuş. 19 Aralık 2018 itibarıyla 1500'ü aşan imza toplanmış.

Vahit Bey aynı zamanda nasıl bir çalışma yapılabileceğini de araştırmış.

İşin uzmanlarına sormuş.

Karayolları Müdürlüğüne de ilettikleri istekleri şöyle, '7 km'lik mevcut yola bir şerit daha eklenmesini veya daha kalıcı çözüm için maliyetin daha fazlaca tutması durumunda hemen yanındaki yani 'Yargıtay Hatıra Ormanı' bölgesine bir tünel yapılması veya hatıra ormanı tarafına yeniden yol yapılması devletimizden tekrar rica ediyoruz,' olmuş.

Aynı isteği Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'ne iletmişler. Olumsuz cevap almışlar!

Vahit Uğurlu beyi takdire şayan davranışından dolayı tebrik ediyorum. Ülkemiz ve ülke insanımızın çözümlenmesi gereken problemleri dert edindiği için Allah razı olsun, Rabbim sayılarını arttırsın.

7 km yol yahu!

Ben yol yapmada meziyetli olan hükümetimizin küçücük 7 km'cik bir yolu yapacağını, mesele etmeyeceğini ümit ediyorum.

Bursamızı da ilgilendiren bu yolun kısa zamanda halledilmesi için karayolları yetkililerini ivedi olarak göreve davet ediyorum.

Daha fazla can kaybı olmasın!     

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.