Hava Durumu

'Fragman bitti film başlıyor'

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 06:50

'Siz dünya çapında bahsettiğiniz bu çalışmaları nasıl başaracaksınız?' sorusuna o tarihte ' bizler karada dağların başında azimle gayretle gemiler yapmaya devam edeceğiz, denizi bize Cenabı Allah getirecek.' sözleriyle cevap vermişti Fatih Erbakan.

Erbakan, 23 Kasım 2018 yılında Yeniden Refah Partisi'ni kurdu. Partisinin büyük kongresini kuruluş yıldönümü haftası geçen Pazar günü 17 Kasım 2019 da Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirdi.

Davetliydim. Muhteşem bir kongre oldu. Tüm dünyanın takip ettiği kongreye emniyetin resmi rakamlarına göre, yurt içi ve dışından 44 bin 742 kişi katılmış.

Bursa ise 70 otobüs ve özel araçlarıyla 3 bin 733 kişinin katılım sağladığı bilgisine ulaştım.

Genel katılıma baktığımızda yaklaşık bin otobüs insan kongreye gelmiş. Bursa'dan bir gecede nüfusun binde birinden fazla insanı şehir dışına çıkartmak her baba yiğidin başaracağı bir iş midir?

Kurulalı 1 yıl olmuş bir parti Bursa'da 9 bine yaklaşan üyesi ile büyük bir iş başardı.

Peki kongre?

Salona sabah 09.00 da girdim.

Dışarıya taşan kalabalık sıkça ekranda salon içine gösteriliyordu. Erbakan salona gireceği organizasyon emniyet gerekçesiyle değiştirildi. Gençler bin meşale ile bekliyorlarken salona bir diğer kapıdan alındı Fatih Erbakan. Salonu selamlaması için hazırlanan bir platform üzerine çıktığında salonda yanımızdaki kişinin ne dediğini duymak mümkün değildi. Genel merkez genlerinin hazırladığı bir koreografi ile coşku sel oldu.

Tüm bayraklar o esnada havaya kalktı Erbakan yürüyüş parkurunda salonu selamladı. Kanımca partinin lideri Erbakan yakışır karşılandı.

Büyük kongre için hazırlanmış müziklerde güzeldi. Davut Güloğlu sahnede kendi çalışmasını seslendirdi. Bana göre genel merkez tanıtma komisyonun üyesi rap müziğini hazırlayan Barış Yalçın büyük bir alkışı hak etti. Yine Elazığ teşkilatından olduğunu öğrendiğim Samet Reşitcan genç yaşına rağmen üç parça hazırlamış ki hepsi bir birinden güzeldi. Özellikle 'yaptık yine yaparız' muhteşemdi.  

İki genci de tebrik ediyorum. Daha büyük çalışmalara imza atacaklarından hiç şüphem yok.

Ve Milli Görüş'ün lideri sahne aldı!

Salon gece yolculuk yapmış olmasına rağmen diriydi.

Dr. Fatih Erbakan babası merhum Erbakan gibi tüm salondakileri selamladı.

Konuşmasında ekonomiden eğitime, dış politikadan güncel siyasete birçok konuya değindi. Medyanın 'küçükleri büyük, büyükleri küçük gösteren sirk aynası gibi' davrandığını ifade etti.

Merhum Erbakan hocanın yolundan gidildiğini Milli Görüş'ün yarım kalmış işlerinin tamamlanacağına değindi. Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi kongresi 'İslam alemine umuttur' dedi.

Yaklaşık iki saat devam eden konuşmanın linkini paylaşayım olmazsa! (https://www.youtube.com/channel/UCDtFg1pJL9wg-j1cTaE2VTw)

Zira konuşmanın tamamı çok önemli mesajlar içeriyor. Her birini, bir makaleye sığdırma imkanımız olmuyor.

Kongrede Milli Görüş'ün ikinci 50 yılındaki lideri konuşmasını tamamladıktan sonra seçimler bölümüne geçildi. 987 delegenin oyu ile Dr. Fatih Erbakan 1. Olağan kongrede kurucusu olduğu partinin genel başkanlığına yeniden seçildi.

Geçen Pazar günü Yeniden Refah Partisinin kongresi vesilesiyle tüm yurtta adeta ekonomi canlandı. Aldığım bilgiye göre, yurdun dört bir yanından Ankara'ya akın akın gelen insan seli kazasız belasız kimsenin burnu kanamadan memleketlerine ulaşmış.

***

  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.