Hava Durumu

Erbakan iki yılı geride bıraktı

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2020 07:30

Zaman akıp gidiyor.

2018 yılı Kasım ayında Fatih Erbakan kurmaylarıyla siyasi yürüyüşüne başladı.

Ömrünü mücadeleyle geçirmiş bir babanın oğlu olarak aslında Fatih Erbakan'da büyük mücadeleler verdi.

En büyük mücadelesi babası Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın etrafında kırk yıl konuşlanmış olan kimselerle oldu.

Necmettin Erbakan, Türkiye'nin üreten bir ülke ve sömürü karşıtı olması için başlattığı mücadelesinde siyasilerin kendisine engel olmalarından dolayı siyaset arenasında yapması gerektiğini anlamıştı.

Siyasetin içerisinde bir mücadeleye girişme kararı sonrası Adalet Partisi'ne müracaatı Süleyman Demirel tarafından reddedilmişti. Seçimlere de kısa bir süre vardı. Necmettin Erbakan Konya'dan bağımsız olarak aday oldu ve üç milletvekili oyu ile meclise girdi. Ardından Milli Nizam Partisi ile Milli Görüş'e genel başkan oldu. Dört partisi kapatılan Erbakan, Türkiye ve dünyada unutulmaz izler bıraktı.

Yaşadığı çağdaki tüm insanlığa faydalı oldu. İnsanlar da O'na yakışan lakabı ile seslendi.

Mücahit Erbakan!

Fatih Erbakan da babasının siyasi çalışmaları nedeniyle hep siyasi arenada yer almış birisi.

Gece yarılarına kadar gençlik kollarındayken bayrak astı. Okul yıllarında okul temsilciliği, üniversite sorumlusu, mahalle yönetimi, gençlik kolları genel merkez yöneticisi, parti genel merkez yöneticiliği, il sorumluluğu gibi görevlerde bulundu. 

Babası merhum başbakan Necmettin Erbakan hocanın vefatı sonrası Milli Görüş içerisindeki çalkantılar dur durak bilmedi.

Babasının partisinde delegelerin istekleriyle genel başkan adayı oldu. Malum yöneticiler, genel merkez delegelerinin tamamını değiştirdiler. Fatih Erbakan buna rağmen 200'ü aşan bir oy topladı. Ardından da parti içerisinde pasifize edildi. En son olarak kendisine destek veren kitleyle birlikte partiden ihraç edildi.

Fatih Erbakan bu süre içerisinde boş durmadı.

Anne ve babasının vasiyeti üzerine Erbakan Vakfı'nı kurdu. Amacı Milli Görüş'ün özünü nüvesini muhafaza etmekti. Türkiye genelinde il ve ilçelerde temsilcilikler kuruldu. Şartlar kısa sürede Fatih Erbakan'ın siyasi arenada yer almasını gerektirdi.

Çünkü Milli Görüş'ün siyasi arenada temsil edilmesi gerekiyordu.

Fatih Erbakan'ın, 'benimle birlikte abdestinizi tazeleyip demir çarıkları giymeye, ülkeyi karış karış gezmeye var mısınız?' sözleri destekçileri tarafından 'doğsun artık refah güneşi' sloganıyla cevaplandı. 

Takvimler 23 Kasım 2018 yılını gösterdiğinde, Fatih Erbakan kurmaylarıyla birlikte 'Kutlu davada ancak kutlu havadis olur' diyerek, Türk Siyasi Tarihinde Milli Görüş'ün ikinci kırk yılının yürüyüşünü başlattı.

Milli Görüş yeniden Refah ve yeniden Erbakan ile partisine kavuşmuş oldu.

Yeniden Refah Partisi kurulalı bugün iki yıl oldu.

Geride kalan zamana bakıldığında büyük işler başarılmış. Neredeyse bir ayda bir yıllık iş yapılmış.

Bursa il kongresi 7 Nisan'da Merinos AKKM Salonu'nda yapıldı. Davetliydim, salonun kapasitesi 1 800 kişilik, emniyet yetkililerine sordum, bana 9 200 kişi katılım olduğunu söylediler.

Erbakan Bursa'da 1 000 meşale yakan gençle karşılandı. Görüntüler salon içerisindeki ekrana da yansıtıldı.

Genel merkez kongresi ise 15 000 kişilik salonda 45 000 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Her gün TV'lerde boy gösteren seçime girme hakkını bile elde edememiş bazı siyasiler Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi'nin oldukça gerisinde kaldılar.

Siyasete nezaket ve zarafet getiren Fatih Erbakan geçen günlerde 150 Milyar dolarlık tamamen milli kaynaklardan oluşan bir kitapçık hazırladı. Bildiğim kadarıyla bu çalışma Türk Siyasi Tarihinde bir ilk.

Kartopu gibi giderek büyüyen üye sayısıyla Fatih Erbakan geride bıraktığı iki yıl içerisinde 70'nin üzerinde il kongresi ve 700'ün üzerinde ilçe kongresini tamamlamış.

Yeniden Refah Partisi'nin yeni yaşı hayırlı olsun diyelim bizde.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.