Hava Durumu

1 Mayıs nedir?

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2020 07:30

Yakın bir zamanda resmi tatil ilan edildi.

Genelde solcuların bedel ödemeye hazır oldukları 1 Mayıs neden önemlidir?

Türkiye ile ne alakası var?

Yıllarca 1 Mayıs yaklaştıkça güvenlik güçleri üst seviye tedbirler alırdılar.

22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, iktidardaki Ak Parti hükümeti tarafından 1 Mayıs resmi tatil ilan edildi.

 **

Bize anlatılan bir tarihi var önce onu paylaşayım.

İlk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar bir yürüyüş düzenlediler.

1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar. Chicago'da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katıldı. Luizvil'de (Kentaki) 6 binden fazla işçi, yürüdü. O dönemde Luizvil'deki parklar, zencilere kapalıydı. Zenci ve beyaz işçiler, sokaklarda yürüdükten sonra hep birlikte Ulusal Park'a girdi. Her eyalet ve kentte, zenci ve beyaz işçilerin birlikte yaptığı gösteriler, gazeteler tarafından, 'Böylece ön yargı duvarı yıkılmış oldu' şeklinde yorumlanmıştı.

Bu gösteriler 1 Mayıs'ı izleyen günlerde tüm harareti ile devam etti ve 4 Mayıs'ta kanlı Haymarket Olayı'na yol açtı.

Uygulanan yasal baskılarla bu gösterinin tekrarlanması engellendi. 14 Temmuz-21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de Fransız bir işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs gününün tüm dünyada 'Birlik, mücadele ve dayanışma günü' olarak kutlanmasına karar verildi. Böylece ikinci gösteri 1890 yılında yapılabildi.

Zamanla 8 saatlik işgünü birçok ülkede resmen kabul edildi. 1 Mayıs böylece işçilerin birlik ve dayanışmasını yansıtan bir bayram niteliğini kazandı. Günümüzde sosyalist ülkelerde (Çin, Kuzey Kore, Vietnam, Laos, Küba, Venezuela, Nepal, Bolivya) ve daha birçok ülkede tatil günü olan 1 Mayıs'ı işçiler büyük kitle gösterileriyle kutlanır oldu. (Vikipedi)

 1 Mayıs günümüzde 86 ülkede bahar, emek günü, işçi bayramı, komünizm bayramı gibi isimlerde resmi bayram olarak kutlanıyor.

 **

Bakmamız gereken bir pencere daha var.

Siyonizm, teşkilat içinde teşkilatlardan oluşuyor.  Adam Weishaupt, önderliğinde beş siyonistle 1 Mayıs 1776 yılında yapılan 'yuvarlak masa' toplantısında şekillendirilen ve bütün insanlığı, kurulacak büyük İsrail'in hakimiyetinde 'köleleştirilme' kararı aldıkları toplantıda kabalist işaretlerin görsel olarak 'beyin kontrolü' subliminal mesajlarla insanlara empoze edilmesi kararlaştırılır. Aynı tarihte 'köleleştirilmek istenen insanlara' 1 Mayıs 'işçi-bahar-komünizm bayramı' olarak hediye edilir. (illuminati entrika çemberi/Texe Marrs)

 **

Şayet ülkenizde kanunlar elveriyorsa 'komünizm bayramı' yok izin vermiyorsa 'işçi bayramı veya bahar bayramı' olarak kutlanması tavsiye edilir.

Nerede tavsiye ediliyor?

Dünya Sosyolist Toplantı'larında.

Uluslararası bağlantılı takvimdeki tüm özel günler dünyayı köleleştirmeye çalışanların diktaları bilesiniz.

Bizlere Selçuklu'nun Osmanlı'nın torunlarına da yutturmaya çalışıyorlar.

Yer miyiz biz?

 
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.