Hava Durumu

Barış umutları suya düşüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2022 01:02

Rusya – Ukrayna Savaşı, gittikçe karanlık bir hal alıyor.

Bunun nedeni; son günlerde sivillerin hedefte olması.

Önce Buça’daki kan donduran katliamı yaşadık.

Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova, Rus ordusundan kurtarılan bölgede 410 sivilin cesedinin bulunduğunu bildirmiş, bu haber dünyayı şoke etmişti.

Batı, Rusya’nın Buça’da insanlık suçu işlediğini ifade ederken,

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri ise, güçlerinin Buça’dan 30 Mart’ta tamamen çıktığını, yayınlanan yıkım ve kitlesel ölüm görüntülerinin ise düzmece olduğu savunmasını yaptı.

Türkiye’nin de girişimleriyle barışa her geçen gün yaklaşan taraflar, bu saldırıyla birlikte uzlaşma fikrini askıya aldı.

Henüz Buça’daki saldırının yankıları devam ederken, dünya bir acı haberle daha sarsıldı.

Ukrayna'nın Kramatorsk kentinde dün sivillerin beklediği tren istasyonuna gerçekleştirilen saldırıda 5’i çocuk 50 sivil hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı.

Kramatorsk Belediye Başkanı’nın yaptığı şu açıklama ise Ukrayna’daki işgalin artık çok çirkin bir hal aldığının ispatı niteliğindeydi:

"4 bin kişi istasyonda tahliye bekliyordu. Yüzde 90'ı yaşlı insanlar, çocuklar ve kadınlardı. Çok fazla ayağını, elini kaybeden yaralı var.”

Ukrayna lideri Zelenskiy, tren istasyonun Tochka-U füzesiyle vurulduğunu ilan ederken,  Rusya ise saldırıyı Ukrayna'nın gerçekleştirdiğini iddia etti.

Kremlin, “Rusya ordusu tren istasyonuna atılan füze türlerini kullanmıyor” açıklamasında bulundu.

Diğer taraftan, bu kanlı süreçte barışa dair en önemli adımları atan ülke olan Türkiye, sivillerin tahliyesi konusundaki çağrısını bir kez daha yineledi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından, tren istasyonu saldırısının ardından yapılan açıklamada, "Bu elim olay, sivillerin emniyet içinde tahliye edilmesini teminen insani koridorların tesis edilmesinin önem ve aciliyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir"  ifadeleri kullanıldı.

Gelinen süreçte, Ukrayna-Rusya Savaşı’nda her geçen gün barış umutlarının azaldığını söylemek mümkün.

Hatta…

Sivillerin hedef alınması devam ederse, dünyamızı çok daha karanlık günlerin beklediği aşikar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.