Hava Durumu

En büyük ailem

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 03:52

En güzel dört yılıma,

Bugün bu köşeyi siz değerli okurların müsaadesiyle yirmi kişilik kocaman aileme ayırmak istiyorum. Sanıyorum ki bir sınıf öğretmeninin en zor günü dördüncü sınıfın karne günü. En azından benim için kesinlikle öyle oluyor. Kendi ailenizden daha çok gördüğünüz, kendi ailelerinden daha çok sizi gördükleri koskoca dört yıl. Neleri sığdırmaz ki bir sınıf bu dört yıla; kahkahalar, gözyaşları, büyük sevinçler, derin umutlar… En önemlisi her gün daha da güçlenen bir sevgi bağı. Zaman ilerledikçe öğretmen-öğrenci resmiyeti bir kenara atılıyor. Öğretmen otoritesiymiş laf-ı güzaf. Sevgi olmadan kurduğunuz otoritenizi çayınızın yanında yiyiniz. Sevgi ile kurulmayan hiçbir bağ kalıcı değil, hiçbir saygı gerçeğe dayalı değildir. Ne mutlu ki bizim en önemli bileşenimiz sevgi.

Henüz ayakları yere basmazken oturdukları sıralardan neredeyse boyları bana erişmiş olarak kalkıyorlar. Kâbuslarında el ele Ela ile Lale görürken yarına dair umutlarıyla hayaller kurarak kalkıyorlar. Oyun kurmanın ne olduğunu bilmezken oyundan, kazanmaktan çok daha önemlisini fark ederek, arkadaşlığı, dostluğu, birlikteliği hayatlarında kılavuz edinerek kalkıyorlar o sıralardan. Anneden ayrılmanın gözyaşlarıyla başlayan ilkokul hayatı sınıfından, öğretmeninden ayrılmanın gözyaşlarıyla son buluyor. Gözyaşı kötü değildir her damlası sevgi içerdiği sürece.

Şimdi önlerinde uzun bir gelecek var. Ütopik cümlelerle önemli makamları vaat etmeye gerek yok. Samimiyetle yola çıkıp samimiyetle bitirmek istiyorum. İçten olmayan hiçbir şey sınıfımıza uğramadı çünkü bizim. En samimi duygularımla yazıyorum ki hayatları boyunca hangi işi yapıyorlarsa yapsınlar en iyi şeklide yapacaklar. Her zaman sevgileri ve insani değerleri hırslarının önüne geçecek. O yüzdendir ki sizi en güzel mevkilerde görüyorum demeye hiç gerek duymuyorum. Mevkiiniz, makamınız, işiniz ne olursa olsun en iyi şekilde yapıyorsanız zaten doruklar sizindir.

Şimdi gidin nereye gidiyorsanız gidin orayı güzelleştirin. Otların arasında açan tek gelincik siz olsanız da orada açın. Açan bir gelincik varken kimse otlarla ilgilenmez. Bırakın otlar kuruyorsa kurusun siz yeni gelincikler yeşertmek için çabanızdan vazgeçmeyin. Bir elinizden umutlarınız bir elinizden hayalleriniz tutsun. Umutlarınız ve hayalleriniz size herkesten daha yakınlar.

Tüm mezun olacak, kademe değiştirecek öğrencileri tebrik ederim. Yollarınızı hayalleriniz aydınlatsın.

Son olarak 4-A sınıfı sizi çok seviyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.