Hava Durumu

Yılbaşı

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2019 10:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 10:30

Sayılarla oynayan zaman, ömürden bir sene daha götürdü. Geçen günlerden geriye hiçbir şey kalmadı. Yaşanan yıllar hayal gibi uçtu gitti.

Her yıl gibi bu 2019'un da akıbeti böyle olacak. Göz açıp kapayıncaya kadar 2020'ye gelmiş oluruz. Hiçbir şey hissetmeden, elimizde, avucumuzda tutulacak, dokunulacak bir şey bırakmadan zaman geçmeye devam edecek.

Kırk yaşına, elli yaşına gelmişsin ama elle tutulur hiçbir şeyin yok. Oturduğun ev, biriktirdiğin paralar, oturduğun mobilya elbette bunlar geçen senelerden kalan şeyler. Bunları dokunabilirsin ve geçmiş hatırlarsın. Ancak bu saydıklarımın geçen senelerden hatırlatacağı hiç güzel bir şey yok. Çünkü sen onları kazanmak için zamanını düşük bir ücretle başka birisine sattın. Ev bark araba ve sair maddi şeyler senin nasıl zaman kaybettiğini hatırlatacak sana.

Yine elimiz kolumuz boş kaldı. Ama bir yolu olmalı. Bu kısıldığımız kapandan kaçmak gerekiyor. Mesela kazandığın paradan yardım ettiğin birinin sana verdiği bir selam, okuduğun kitabının farklı düşünmene yol açması... Sana harcadığın zamanı hatırlatacak ve bu gerçekten anlam dolu, değerli bir şey olacak. Daha nice şey zamanın sana bıraktığı bir anlam olarak kalabilir.

Öbür türlü geçen yılların ne anlamı var? Üç günlük, dün, bugün, yarın olan şu dünyada daha güzel bir arabaya sahip olmak için harcadığın zamanı nerede bulacaksın? Bir insanı mutlu etmedikten sonra senin yanına ne kâr kalacak?

Durum bu olunca gelecek yıllarında bir anlamı yok. Para kazanmaya çabala, daha iyi bir ev için çabala, onlarca insanın kalbini hiç say ve göç git bu dünyadan neyine yarar?

Para önemlidir. Evet ama o parayla yapacağın şeylere göre değişir bu. Gerek olmadığı halde alacağım yeni bir giysiyi, eskiyip atılınca zamanını çöpe atmış birisi olacaksın. Sonra baktığında, ne oldu, geriye ne kaldı?

İşte yeni yıl da insanda daha iyi geçecek ümidi doğuruyor. Yeni bir zaman dilimine girmiş gibi, bir şeyler farklı olacakmış gibi geliyor. Geçen yılbaşında da aynı şeyleri hissettik. Her yeni seneye girerken her taraf bunun umudu ve iyi geçmesini isteyen temennilerle doluydu. Ama birçoğumuz geçen senelerin aynısını yaşadık. Artık bir şekilde içimizi değiştirmemiz gerektiğini anlıyoruz sayılır. Düşüncelerimizi, hep yaptığımız aynı gereksiz şeyleri süzgeçten geçirip bir gerçeğe tutulma zamanı artık. Böyle hissetmemizin zamanı geldi.

Mutlu yıllar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.