Hava Durumu

Günahlarımızın eleştirisi

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 07:57

Bir arkadaşıma yazdığım yazıları okuttum. Bana çok eleştirel yazdığımı söyledi. Bu ülkede veya dünyada olan iyi şeylerden de arada bahsetmem gerekiyormuş. "Kötü yanları görmek kolay, sıkıysa iyi yanları gör.'' der gibiydi.

Diğer bir arkadaşım insanların beni ilk başta anlamaları için üslubumu ve mizacımı bilmeleri gerekiyormuş. İlla kötü şeylerden bahsedeceksem de ılıştıra ılıştıra yazmalıymışım. Mesele insanların kanına girmem, sonrasında anlatacaklarımı anlatmammış. Bu dünyayı, politikayı vs. şeyleri eleştirdiğimde bir üniversite öğrencisi pek dikkate alınmazmış...

Durdum düşündüm. Mantıklı ve güzel konuşmalardı. Gerçekten faydalı olabilirdi. Nasreddin Hoca'nın da dediği gibi bir yere girdiğimde ilk başta kıyafetimle ağırlanır, davranışımla uğurlanırım. Benim kıyafetim ilk konuları nasıl kavradığım olmalı, davranışım bunlara yaklaşımım olacak...

Bunları düşünürken aklıma Süleyman Çelebi'nin Mevlid diye bilinen Vesîletü'n Necât adlı eserindeki şu beyit geldi:

  Her nefeste eyledük yüzbin günâh

  Bir günâha etmedik hiç bir gün âh

Binlerce günahımız var. Hem dünyanın, hem ülkemizin, hem bizlerin ve benim. Ben bunlara ah etmezsem o evliyanın dediği olmaz mı? Benim bunları eleştirmem lazım, güzellikleri varsa bile görmemem lazım ki devamlı bir ah çekmiş olayım. Çünkü bunların çoğuna ben de sebebim. Burada arkadaşıma seslenerek, bu eleştirilerimi desteklemesi gerektiğini de belirtmek istiyorum. Ben eleştirerek senin yerine de ah çekiyorum. Senin yükün de omuzlarımda.

Ah vah ki ah vah!!!

Ömrümüzü çürüten eğitim sistemine AH! Canımızdan can alan politikamıza VAH! Cahilliğimize, kendimi bir şeyler biliyormuşum gibi sanmama AH! Gazali'nin, "Devlet adamlarının meclislerinde bulunmayın, onların yüzüne gülmeyin, hediyelerini kabul etmeyin çünkü onlar umumiyetle hak yiyicilerdir.'' demesine aldırmayıp yalakalık edenler için de VAH! Yanmışız, kül olmuşuz hala gitmeyen tembelliğimize AH!

  Gelmişimize AH! Geçmişimize VAH!

  Ölmüşüz, ruhumuza el-Fatiha!!!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.