Hava Durumu

Acı çekecek bir millet yaratılyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2018 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 07:04

TV programında rastladığım bir stratejik uzman ve akademisyen Erol Mütercimler'den Türkiye'nin son yüz yıllık durumunu ve son zamanlarda başımıza gelen olayların yorumunu dinledim.

Programın sonlarına doğru iyice bir karamsarlıkla içime gömüldüğüm oldu. Dünyayı çok büyük bir savaşın beklediğini ve bu savaşın provalarını Ortadoğu'da denediklerini anlatan akademisyen, Türkiye bu dalgınlıkla ve avanaklıkla giderse bu savaşın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Geriye düşünülecek, yapılacak bir şey kalmamış gibi... Necmeddin Erbakan Hoca'nın şu sözü geldi aklıma, "Dış güçler bunları planlı olarak yapıyor. Onların uzun vadeli planları var. Onların bu uzun vadeli planları var da bizim kısa orta ve uzun vadeli planlarımız nerede? Bu planları yapması icap edenler yapmadıkları gibi onların planlarına alet olmakla kalıyorlar."

Bunu 1992 yılında meclis konuşmasında söylemişti.

TV kanalında ise 2019 ve 2020 yıllarının şiddetli ve bütün dünyada büyük bir buhranla geçeceğini söylediler. Bu durum, dünyayı takip eden bir insanın düşünmeden dahi anlayabileceği bir durum... Ama elde yapılacak bir şey kalıyor mu? İnsanlarımız bunun farkına varmakla kalıyorlar ve bu bir işe yaramıyor.

Ne yapılması gerektiği, vatandaşların nasıl davranması gerektiği belli değil. Kimsenin bilmediği, herkesin bocaladığı bir durum...

Ne olacak peki? Bu Ortadoğu denen ateş çemberinde yalnız başımıza ölmeyi bekleyerek, sonumuzu bilerek, kendimizin, çoluğumuzun çocuğumuzun yanmasını mı izleyeceğiz?

Geçen gündeki yazımda bahsettiğim durum başımızda oldukça bu konuda hiç bir şey yapamayacağız. Bu seneler içinde okumadıkça, kendimizi geliştirmedikçe kukla olacağız ve öldürülmekten, acı çektirilmekten başka bir işe yaramayan kuklalar olarak göçeceğiz.

Ancak hep dedikleri gibi; bir musibet bin nasihatten yeğdir. Kapıya dayandığında bu işler, anlaşılması gerekeni anlayıp, öldükçe buna çare arayacağız. Bu millette bunu düzeltmek için uğraşacak başka bir çıkar yol gözükmüyor.

Acı çekeceğiz, öleceğiz, başa geldikçe, yumruğu yedikçe, bundan korunmak için çözüm arayacağız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.