Hava Durumu

Şeker otu (stevia)

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2018 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2018 07:04

Bu bir kurtuluş olabilir mi sizce?

Son zamanların en çok konuşulan asrın bitkisinden bahsediyorum.

Şeker otu (stevia)...

Bu diyabet için bir kurtuluş olabilir mi sizce?

Artık hemen her ülkede yetiştirilen bu micizevi otun, ülkemizde de fark edilmiş olması büyük şans. Asıl vatanı Paraguay olan şeker otu, yaklaşık on beş asırdır kullanılıyormuş ve şu anda kırk yedi ülkede yetiştiriliyor.

 Kalorisi olmayan ve şekerden daha tatlı olan bir ot...

2010 yılından beri Antalya'da da ekimi başlatılmış olan stevianın hava koşullarımıza alışması 2 yılı bulmuş. Ama şu an ülkemizde de oldukça fazla.

Peki bu stevianın kime ne faydası var dersiniz...

Bütün insanlığa...

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle insanların gıda üretimi konusunda ne kadar acımasız olduğunu birleştirirsek eğer korkutucu sonuçların bizleri beklediği apaçık ortada. Rafine edilmiş şekerin daha da kimyasallaştırılıarak sofralarımıza geleceğinden hiç şüphem yok.

Hal böyleyken bu şeker otu hayatımıza baya bir tatlılık katmalı. Çocuklarımızı maalesef koruyamadığımız hazır paketli gıdaların içindeki kimyasal şekerlerden, yaptığımız tatlı ve yemeklerden bu stevia sayesinde belki korumuş oluruz. Bunun dışında insülin direnci olan hastaların yeme alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalmalarına da pozitif bir çözüm sunabilir.

Her şeyin fazlası zarar azı karar demiş büyüklerimiz....

Bu şeker otu içinde geçerli tabii. Ölçülere dikkat edildiği sürece dünyanın başına gelmiş en iyi olaylardan biridir stevia.

Dünya sıralamasında insülin direnci ile ilk üçte olmamız korkutucu evet tam da yukarıda bahsettiğim gibi rafinizasyon işlemi geçirmiş ve doğal özelliğini kaybetmiş ülkemizin muhteşem pancarı, bu da yetmezmiş gibi satılmış ve kirlenmiş boyutlarda zehirlenerek soframıza ulaşmaktadır ve ulaşacaktır da. Biz bu şeker ile yaptığımız tatlıların ve ürettiğimiz her şeyin bizlere verdiği zararı gözetmeksizin tüketmeye devam edeceğiz.

Ülkemizde de artık bolca bulunan şeker otunu hayatımıza yerleştirmemiz için nasıl bir engel var ki? Her yerde kolaylıkla bulabileceğimiz ve kullanımında zorlanmayacağımız, bunun yanı sıra evdeki saksıda bile yetiştirebileceğimiz bu ot türünü biran önce edinmeniz ve tanışmış olmanız dileğiyle...

Rafine edilmiş şekere göre daha ucuz ve tatlılık oranı daha yüksek olan stevia aslında işletmeler için de bir mucize. Karlılık oranlarını doğrudan etkileyen şeker otunu kendi bahçelerinde yetiştirip üretimdeki şeker ile alakalı bütün alanlarda kullanabileceklerini bilen bütün yiyecek içecek hizmetleri ile alakalı işletmelerin bu detayı gözden kaçırmamalarını tavsiye ederim.

İçinde bulunduğumuz süreçte sağlıklı beslenme durumlarına bir nebze de olsa katkı sağlamak isteyenlerin eline geçmiş bu fırsatı değerlendireceklerini umuyorum

Şeker fabrikalarının satışındaki pancarı itibarsızlaştırma ve kimsayal şekerleri hayatımıza yerleştirme politikalarına da bir cevap vermiş olmak için, bu gerekli.

----------

Sizler için seçtiğim bu muhteşem anadolu mutfağı yemeğini mutlaka denemelisiniz..

YENİ DÜNYA AŞI

1 kg yağsız kuşbaşı et

2 orta boy soğan

10 diş sarımsak

15 adet yeni dünya

2 yemek kaşığızeytinyağı

1 yemek kaşığıtereyağı

1 yemek kaşığıdomates salçası

1 tatlı kaşığısirke

1 çay kaşığıtuz

1 çay kaşığıkarabiber

1 adetdefne yaprağı

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını derin bir tencerede kızdıralım. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirelim. Yeni dünyaların çekirdeklerini çıkarıp tencereye ilave edelim. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığımız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürelim. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayalım.

Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyip karıştıralım. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edelim. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyelim. Soğan ve sarımsaklar yumuşadığında salçalı sosuyla birlikte sıcak olarak servis edelim afiyet olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.