Hava Durumu

Önyargınızı tahtaya kaldırıyorum

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2022 09:58

Çölde devesiyle birlikte yürümekte olan bir çöl insanı güçlükle hareket eden, susuzluktan ölmek üzere olan bir adama rastlamış.

Adam Allah rızası için su istemiş. Devesinden inip bir çare adama suyundan vermiş. Suyu içen adam birden çöl insanını ittiği gibi deveye atlayıp kaçmaya başlamış. Çöl insanı arkasından bağırmış:

– Tamam deveyi çalıyorsun ama senden bir ricam var. Sakın bu olandan kimseye bahsetme.

Bu isteği anlamsız bulan hırsız şaşırmış ve neden diye sormuş…

– Eğer bu yaptığını anlatırsan, bu dilden dile yayılır ve insanlar bir daha çölde yardıma muhtaç birini görünce yardım etmezler.

Geçtiğimiz ramazan ayında çarşıda, pazarda, özellikle cami avlularında dilenen kişilerin oldukça arttığını toplum olarak fark etmekteyiz.

Söz konusu kişilerin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadıkları tartışılır; fakat benim dikkatimi, bize yöneltilen tüm yardım çağrılarına sağırlaşmış olmamız.

Haberlerde çıkan dolandırıcı kişileri her gördüğümüzde, içimizdeki o yeşermeyi bekleyen iyilik yapma güdüsü maalesef zedelenmiş oluyor.

İnsanın bu durumdan işkillenmesi çok normal. Fakat ya karşılaştığınız durum doğruysa? Ya size uzatılan el, sahiciyse?

Bu soruyu işini dürüstçe icra eden tüm yardım kuruluşları ve ihtiyaç sahipleri için soruyorum.

Demem o ki: Lütfen bir grup çıkarcı insanlar yüzünden, toplum olarak yardımlaşma düsturumuzu kaybetmeyelim. Yaptığımız iyiliği, kafamızdaki onlarca soru ile değil, yüreğimiz ile yapalım. Niyetimizin muhatabını doğru belirlersek, hayata daha geniş ve ruhsal perspektiften bakabiliriz.

Unutmayın! Veren el, alan elden her zaman daha üstündür.

İnsani değerlerimizi yaşatmayı başardıkça daha güçlü bir toplum olacağımıza inanıyorum.

Hoşça kalın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.