Hava Durumu

Mizahın diğer yüzü

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 06:30

' İzahı olmayan durumların mizahı olur. '

Bu cümle hakkında ne düşünüyorsunuz? Peki ya mizahı yapılanların izahını sorgulamak nasıl olurdu?

Ülke olarak mizah yapma konusunda hatırı sayılır bir performansımız var. Fakat iş hoşgörü çerçevesinde doğruya yönlendirmek olunca durumlar değişiyor.Sadece yanlış olanın bilinmesini sağlıyoruz. Doğrusunu anlatma gibi bir gayemiz bulunmamakta maalesef.

İşin ironik kısmı ise tiye almayı düstur edinenlerin, yanlış ya da absürt olduğunu düşündüğü durumun asıl olurunu hakkında bir fikrinin olmaması.

Özellikle sosyal mecrada,gençlerin yaşanan güncel olaylara neden-sonuç yönünden bakmak yerine durumu mizansene uyarlama eğiliminde olduğu fark ettim.
Bu davranış biçiminin ise ilgi ihtiyacından doğduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu ihtiyacı dikkat çekme yoluyla farklı görünmek adına giderilmeye çalışılmakta.
 

Sosyal çevrede kabul görmek, özellikle 13 -24 yaş grubu için önemli bir mevzu. Fakat toplumun geleceğini inşa edecek olan yeni nesil, yaşanan sosyal ve siyasi olaylara daha bilinçli ve sorgulayıcı bakmalı. Burada ise ailelere ve öğretmenlere önemli görev düşüyor.

Gençler ile kurulan iletişime oldukça dikkat edilmeli. Onların diline hemhal olunmalı. Gençleri daha çok okumaya, düşünmeye, sorgulamaya sevk etmeli. Aynı zamanda bu yönlendirme onların mizacına göre olmalı.

 Evet, gelecek onların zihniyetine, fikrine, yöntemine emanet. Fakat bu sorumluluk tüm topluma ait. Toplum olarak bu sorumluluğu benimsediğimiz sürece gelecek daha emin adımlar ile şekillenecektir.
Hepimize, doğruyu aradığımız, doğruya yönlendirdiğimiz bir hafta diliyorum.

Hoşça kalın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.