Hava Durumu

Güzel bir başlangıçtan herkese merhaba!

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 06:30

Merhaba sevgili okurlar...

Bakıldığı zaman uzun; fakat daha da yakından bakınca oldukça kısa görünen bu hayat yolunda size birkaç söz etmek için buradayım.

Bu dünyada sürekli bir anlam bulma çabası içerisindeyiz. Oysaki bulmaktan öte, anlam katmak için buradayız. Düşünmek, sorgulamak, öğrenmek, öğretmek ve konuşmak için buradayız. Bilinenler dile, yazılanlar bir çift göze değmiyorsa sahip olunan bilgi yük değil de nedir? Öyle değil mi?

Bu dünya düşünenler; fakat susanlar yüzünden bu halde. Bu nedenle konuşalım. Konuşalım demekte ki kastım sohbet değil elbet. Fikrimizi beyan etmek, tartışmak, çözüm odaklı ve faydalı olmak. Ben yazar olarak isterim ki okuyucu ile fikirlerimiz birbirine değsin.

Metnin kaynağı benim kalemim; fakat okuyan sizin idrakiniz.  Kaleminizle, silginizle yazılarıma davet ediyorum sizi. İsterim ki beraber baştan okuyalım. Konuşulanları, gündemi başka yönleri ile ele alalım.

Paylaşılmayan bilgi hiç bilgidir. Olağan bilgiyi güncellemek, tazelemek ise bilgeliktir. Aslında hepimizde o kalemden var. Her daim yanımızda... İnsanlığa faydalı olma niyetinde olduktan sonra hitap ettiğiniz her yerde sizin de satırlarınız var demektir. Demem o ki susanlardan değil; konuşanlardan olalım. Sadece dinleyenlerden, onaylayanlardan değil; aynı zamanda okuyup araştıranlardan olalım.

Belki tüm dünyayı temizleyemeyebiliriz. Fakat işe kendi kapımızın önünden başlayabiliriz. Önemli olan eyleme geçebilmek. Yanlış olduğunu düşündüğümüz bir durumun doğru bir hal almasını istiyorsak, öncelikle fikrimizi beyan etmeli ve icraata geçmeliyiz.

 Büyük resme bakmak iyidir; bakış açımızı genişletir. Bazen ise yanlış yönden bakılan resim, insanı karamsarlığa sürükleyebilmektedir. İşte tam o zamanlarda işe, resme en yakın olduğumuz yerden, en ulaşabildiğimiz yerden başlamalıyız.

Maksadım, estetik tattan ziyade düşündürtmek, aynı zamanda sorgulatmak. Bu güdüler bizi bulunduğumuz yerden ileriye taşıyacak. Yoksa düşeceğiz. Ve elimizden tutan da olmayacak. Bu sonsuz mavi atlasta sadece bir zerre kadarken varoşlumuzu düşünmek, okumak ve yazmak sağlayacak.

Sevgili okurum, siz de bu satırlara uğramışsınız. Sizin de gayeniz aynı belli ki! O halde aynı gemideyiz. İşte buna memnun oldum.

Umarım sizler de memnun olursunuz.  Gelecek yazıda görüşmek üzere... Hoşça kalın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.