Hava Durumu

En etkili ilacımız düşüncemiz

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 07:30

Hepimizin bildiği üzere yaklaşık son iki senedir sağlığımız gibi önemli bir mevzuda sınanmaktayız.

Fakat dikkatimi çeken iki husus var ki; bunları sizinle paylaşmak isterim. Sağlığımızı tek kurtaracak olan şeyin aşı olmak veyahut ilaç kullanmak gibi yanılgıya düşenlerimiz var. Oysaki sağlıklı yaşamak sürdürülebilir bir durum olmakla birlikte üzerinde özel ihtimamla durulması gereken bir husus. Nasıl ki yola çıkma niyetinde olduğumuzda yürümeye mütemadiyen devam etmemiz gerekmekteyse, yaşam biçimimize de yön verirken bir o kadar istikrarlı olmalıyız.

Diğeri ise; bizim fikrimize aykırı bir fikirde olana tahammülsüzlük. Malumunuz şu sıralar gündemimiz aşı olmak. Bildiğiniz üzere aşılanma ilk olarak bizlere seçenek olarak sunulmuştu. Tercih edenlerin de etmeyenlerin de kendilerine göre sebepleri vardı. Zira insanın, sağlığını bu denli önemli derecede etkileyecek bir hususta bir fikri olmalıydı değil mi?

Sorgulamazsak, araştırmaz, neden sonuç kavramı üzerinde durmazsak kopyala yapıştır bir düşünceden öteye geçemeyiz maalesef. Ne var ki birçoğumuzun bilgi kaynağı, yakın çevresinde bulunan kişilerin deneyimleri ve bu deneme yanılma yöntemlerinden çıkan şahsi yorumlar.

Halbuki gerçek bilgi tektir. Objektif olandır.

Evet, o bilgi üzerine herkes kendi fikrini beyan edebilir. Bu ayrı bir bahis; fakat kişiden kişiye şekil değiştiren bu kulaktan dolma farazi bilgiler insanın gerçeği olmamalı.

Konuyu toparlayacak olursak; nasıl ki ağrı kesici içtiğimizde artık ilelebet bir yerimiz ağarmayacak gibi absürt bir düşünceye kapılmıyorsak, aşı olunduğunda da tedbirsiz davranışlardan kaçınmalıyız.

Sadece aşı mevzusu değil herhangi bir konuda da herkes düşüncesi konusunda hürdür. Aynı zamanda dile getirmekte de hürdür. Önce saygı... Önce kendinize daha sonra karşımızda bulunana saygı...

Son olarak hayatınızda tercih ettiğiniz her şey nedenli olsun ve o neden lütfen kendi iradenizle ve bilginiz dahilinde olsun.

Hoşça kalın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.