Hava Durumu

Dondurucu güven

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2022 03:44

Rivayet odur ki; Kral, dondurucu bir kış mevsiminde gecenin soğuğunda nöbet tutan bir muhafıza sordu:

-Üşümüyor musun?

Muhafız:

‘Ben alışığım kralım’ dedi.

Kral:

‘Olsun sana sıcak tutacak elbise getirmelerini emredeceğim‘ dedi ve gitti. Ancak bir süre sonra emri vermeyi unuttu.

Ertesi gün duvarın yanında muhafızın soğuktan donmuş cesedini gördüler. Bir süre sonra fark ettiler ki muhafız duvara bir şeyler karalamıştı. Duvarda şunlar yazıyordu:

"Kralım, soğuğa alışkındım; fakat senin sıcak elbise vaadin beni öldürdü!

Bu hikâye üzerine yapılan yorumlar daha çok, verilen sözü tutmanın ilişkilerdeki güven bağını ne kadar çok etkilediğine dair olsa da ben farklı bir ana fikre değineceğim.

Yaşamımızda belirlediğimiz hedeflere daha kolay ulaşmamız için bize destek olan insanlar olabilir. Fakat bu destek bizi rehavete düşürmemeli…

Birisinin bize destek olması sadece bir ihtimaldir. Bu ihtimal gerçekleşirse ne güzel… Hayat yolumuzda vefa köşemize bir nişan daha eklemiş olacağız.

Lakin o gemi bir gün gelecek anlayışıyla, can simidinizi getirsin diye birine tutunursanız; o biri gittiğinde veyahut artık sizin yanınızda olmayı tercih etmediğinde su, çoktan boyunuzu aşmış olur.

Maalesef bu inanç yapısına sahip pek çok kişi var. O ceketi beklerken ömrünü sadece hayal ederek geçiren var. Beklentilerimiz olacak elbet. Bu engebeli hayat yolunu kolaylaştıran vesileler, elbet bazı imdat dediğimiz anlarda bizi de bulacak. Benim demek istediğim vesilelerden daha çok kendimize inanmamız gerektiği…

Hikâyedeki asker zaten tek başına soğukla baş edebilecek potansiyele sahipti. Onu yenen duygu, körü körüne tutunduğu bir ihtimal oldu. Başka birine istisnasız güvenme hali, gücünü kaybetmesine neden oldu.

Ne var ki size sözünü her koşulda tutacak olan tek bir kişi var: Kendiniz…

Ancak kendinize inandığınızda tüm aşılmaz olan yolları aşabilirsiniz. Diğer olası durumlar sürpriz olur, gün olur, hallolur. Gözüm kapalı güvenirim keskinliğini biraz esnetmenizi, arada bir gözünüzü aralamanızı öneririm.

O gözleri mücadele ettiğiniz her durumda en çok içinize yöneltin.

Asıl eminliği, asıl kararlılığı orada bulacaksınız.

Ceketi elde edecek gücünüzü keşfetmeniz dileğimle… Hoşça kalın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.