Hava Durumu

Vicdaları 'Porsche' ezdi

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2016 10:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 10:05

Herkes Rüzgar Çetin'i konuşuyor. Alkollüyken araç kullanarak kaza yapan ve bir polis memurunun ölümüne yol açan ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in kapanan davası, herkesin 'adalet' kavramını sorgulamasına yol açtı. 
Konuşulur oldu 'Kan Parası'...
Bir canın bedeli kaç paradır, ya da yapılan doğru mudur? Orası kişinin vicdanına kalmış, ama tartışılması gereken adaletin parayla satın alınabilmesi... Polis memurunun eşi ne kadar aldı, aldı mı almadı mı? Açıkçası umurumda değil ama bir insanın alkollü araba kullanarak ölüme sebep olması ve karşılığında hala serbest olması sorgulanmalı.
Hani kadın şikayetinden vazgeçebilir de, kamu geçer mi bilemedim...
Cezalar, hükümler ve kanunlar kimin için yazılmış çizilmiş siz düşünün artık. Kimin evladı kaç para eder? Sinan Çetin baba da, polisin babası baba değil mi? Ya da Rüzgar, Sinan Çetin'in değil de mahalledeki Hasan amcanın oğlu olsaydı ne olurdu?
Aynı adalet Münevver Karabulut cinayetinden sonra hapishanede intihar eden Cem Garipoğlu ile Özgecan Aslan'ı öldüren Suphi Altındöken için de geçerliydi. Cem'de öldü Suphi'de... Cem de cinayet işledi, Suphi'de... Anası Suphi'yi gömemedi ama... Linç edilip öldürüldükten sonra fotoğrafları her gazetede basıldı da hiç bir mezarlık kabul etmedi Suphi'yi. Cem nereye gömüldü peki? Öldüğünde fotoğrafları basıldı mı?
İkisi de suçluydu, ikisi de caniydi... Orası tartışmasız da, parası olan Cem'di...
ZENGİNİN ADALETİ 
Evde hayvan besleyenler şikayet edildiğinde bile 6 ay cezası var arkadaş. Üstelik şikayetten vazgeçilse de para cezası ödüyorsun... Kamuya dönüşüyor dava yani... Alkollü araç kullananlara uygulanan cezalar da malum. Geçmişte 'Adaletin elinden hiç bir suçlu kurtulamaz' denirdi ya hani, artık evrim geçirdi o laf; Cebinde paran varsa 'doğuştan suçsuzsun' alnın da ak, sırtın da pek. Masumiyet parayla satın alınan bir kavram oldu yani.  
Açık bir meşruiyetle şöyle demek oluyor bu ölüm ve ceza 'fakir' içindir. 
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.