Hava Durumu

Trafik beni felç ediyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2015 09:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2015 09:21

Sabah işe giderken ya da işten eve dönerken hangi ulaşım yolunu kullanıyorsunuz bilmiyorum ama Burulaş'ı şikayet amaçlı arama sıklığım giderek artıyor. Çünkü normalde yirmi dakikada eve ya da işe ulaşabilecekken, belirli saatlerde o yirmi dakika hiç bitmiyor. Sıkışıklık ve trafik, kendisi gibi beni de felç ediyor. Sanki bütün Bursa sokakta ve biz Dünya Savaşı Z'deyiz. Öyle de bir curcuna.

Biz zaten toplu ulaşım aracı kullanmakta sıkıntılı bir milletiz orası ayrı. İnsanların üzerinden otobüse binebileceğimizi düşünmek ya da önümüzdekini ezmek ve dürtmek suretiyle ışınlanabileceğimizi düşünmek gibi iç dürtülerimiz var. Hayal gücümüz sınır tanımıyor onu da biliyorum. Sıra beklemek bizim için inanılmaz zor. 

Ancak sevgili yetkililerimizin de buna bir çözüm bulması şart bence. Modern şehircilik anlayışıyla hareket ediyorsak eğer üst üste ulaşımın buna uygun olmadığını da kabullenmeliyiz.

Evet, Bursa'nın nüfusu giderek artıyor. Yalnız son günlerde, ulaşımda tam bir cehennem yaşıyoruz. Örneğin hemen her gün Bursaray ile işe gidip gelen bir arkadaşım ulaşım stresinin iş stresinden fazla olduğunu söylüyor sürekli.  Ayrıca Setbaşı Köprüsü'ndeki kilitlenme en az 10 dakikada çözülebiliyor bu da ayrı bir sıkıntı. Nüfusun artmasından mı ya da otobüs ve metro saatlerinin gereken sıklıkta olmamasından mı bilemiyorum ama en azından belirli saatlerde araç sıklaştırılabilir.

GECELERİ ULAŞIM YOK

Yine neden bilmiyorum; Bursa'da gece yarısından sonra ulaşım duruyor. Bir şekilde taksiye binemiyorsan eğer kendine kalacak yer bulsan iyi olur. Ya da en yakın araç sahibi kişi/ akraba/ arkadaşını arayıp 'ben sokakta kaldım' de. Kimse yadsımaz. Alıştık çünkü.

Bursa'da plan yaparken ayağını otobüs saatlerine göre uzatmak gibi bir tabir oluştu efendim. Ki otobüs saatlerini de durak duyurularına göre ayarlamayınız son otobüsler Heykel'den sonrasına gitmiyor çünkü. Ben ayarladım oradan biliyorum...

Heykel'de duruyor onlar öyle. Sen de bir süre algılayamayıp duruyorsun öyle...

Evet, Belediyemiz modern şehircilik anlayışıyla teleferik konusunda mükemmel. Aynı şekilde İpekböceği'de,  nostaljik tramvay da çok zarif ve yoğun tempolu başka projeleri de var. Ve fakat vatandaşın günlük rutinde yaşadığı sıkıntıları da çözüme ulaştırmalı ve insanların toplu taşımayı tercih etmesini sağlamalı...

 

 

                        

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.