Hava Durumu

'Penpe' taksi!

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2016 15:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2016 15:24

Duyduk duymadık demeyin. Sivas'ta 'Pembe Taksi' uygulaması başladı. Kadınları tacizden korumak için özel arabalara binmeleri yolundaki uygulama bu.

DERİN DÜŞÜNCE. MİKİMMİL ÇÖZÜM!

Ve ne ironiktir ki bu taksiler akşam 8'den sonra çalışmıyor.

Bu uygulama, biz kadınlara 'gece sokakta ne işin var diyor.' Demem o ki evine akşam sekizden sonra giden ve pembe taksiye binmeyen kadınları TDK'nın o meşhur tanımlamasıyla 'müsait' yapıyor.

Akşam dışarıda olan kadın tacize uğrayınca, Bize diyecekler ki;

"İşini erken bitirip pembe taksiye yetişseymiş. " Bravo... Alkış... Ne kadar da zekice...

Aynı zihniyette bir çözüm de benden... Tacizciler için taksi yapsınlar. Onları soyutlasınlar hayattan. Onlar çıkmasın gece sokağa... Adını da çok Avrupai bir tercihle ben öneriyorum 'TT' yapsınlar. Vallahi bakın. Rengi de siyah olsun. Bilelim ki o taksiye yaklaşılmaz.

Değil mi?

***

Ha şöyle de söylenecek şimdi: Ağzımızla kuş tutsak yaranamıyoruz daha da ne istiyorsunuz AŞIRI FEMİNİKLER...

Vallahi şöyle söyleyeyim; doğduğumdan bu yana her kadına reva görülmüş her şey o cıvık, sevimli, içler acısı pembe olduğu için zaten 'Pembe Taksi'ye bir uyuz oldum. Her kadın pembe sevmez arkadaş. Yok, öyle bir genelleme... Ben maviyi de çok severim. Zira zaten taksilerin rengi sarı. 'Pembe Taksi'nin üstüne de bir çiçek koysaydınız tam 'kız işi' olurdu...

Bir ikincisi kadınları soyutlamayın şu dünyadan lütfen. Rica ediyoruz bakın. Korkutmayın insanı. Ne pembe taksisi? İzole miyiz biz? Ne yapacaksınız içerisi görünmesin diye taksiye perde de takacak mısınız?

AY Bİ LÜTFEN!

***

Bu uygulama bana neyi anlatıyor biliyor musunuz?

Sarı taksiye binen kadınlar amiyane ve o çirkin ifadeyle 'kaşınıyor' olacak bu bir. Tacizin sorumlusu kadınlar değildir, kadınları soyutluyorlar bu iki. Akşam sekizden sonra sokağa çıkan kadınlar ne yapacaklar bu üç. Tacizi meşru bir zemine oturtuyorsunuz bu dört.  Esas mesele erkeklerin kendilerini kontrol etmeleri ve taciz-tecavüzden vazgeçmeleridir bu da beş...

O taksiye binmeyiniz!!!

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.