Hava Durumu

'Bu dünyaya çocuk getirmek'

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2016 09:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 09:19

Bir birey hayatında yapması gerekenleri yapıp (lisans eğitimi- iş vb.) geriye bir şey kalmadığında (aldığı maaş dünya turu atmasına yetiyorsa, öğrenim kredisi ödemek gibi bir gerçekliği yoksa ve yaslarını fakir çiçekleriyle değil de güllerle tutabiliyorsa ayrı tabii) geriye aile kurmak kalıyor değil mi?

Aile kurmak herkesin istediği şey... 'Bu dünyada da hani, yolumu birlikte çizebileceğim birisi olsun yanımda,  ah bir de minnak bir yavrum olsun, kalabalıklar içindeki yalnızlığım bitsin' duaları insan olan her canlının zihninde ışıldamaya başlar vakti geldiğinde... Normaldir bu...

Lakin ben size söyleyeyim ki, geçtiğimiz günlerde bunu bir daha düşündürecek bir gelişme (ki bence gerileme) yaşandı memlekette.

Mecliste, "Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi konusunda alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için" kurulan komisyon, kadın ve çocuk haklarının nasıl gasp edileceğini bir raporla açıkladı. 479 sayfalık rapor kadın ve çocuk lehine olan az sayıdaki kanunu da nasıl aleyhe çevirebiliriz çalışmasıydı.

Eşitiz Kadın Grubu'nun açıklamasına göre Ceza Kanunu, Medeni Kanun ve 6284 sayılı Şiddet Önleme Kanunu'nda yapılması istenen şok edici, utandırıcı değişikliklerin bazıları şunlar:

  • Rapor, çocukların cinsel istismarının "rızaya" dayalı olabileceğini ama yine de suç olarak kalması gerektiğini söyledikten sonra çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca "sorunsuz" ve "başarılı" bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. Zaten eğer istismar eden de 15 yaşın altındaysa suç kabul edilmiyor.

Bu yasa resmi nikâh dışında evlendirmelerin yolunu açıyor.

  •  "Aile mahremiyetinin korunması" adı altında aile hukukuna ait tüm dava duruşmalarının gizli yapılması...

Bu şekilde kadın örgütlerini sürecin dışında bırakmak, kadınları yalnızlaştırmak ve zorunlu arabuluculuğa giden yolu açmak için bu öneriyi yapıyor.  

  • Ne kadar evli kalırsan boşandığında nafakan o kadar fazla olur değişikliği... 1-2 yıl içerisinde mal paylaşımı davası açmazsa haklarını tümüyle kaybedecekleri yeni bir düzenleme öneriyor. Eğer evlilik eşlerden birinin ölümüyle sonlanırsa, sağ kalan eşin sadece kendi miras payını almasını öneriyor. Evlilik süresince edinilen mallar geleneksel olarak erkekler üzerine kayıtlandığı için, bu öneri, eşi ölen kadınların mal rejiminden kaynaklı paylarını alamayacakları anlamına geliyor.

Kadınları boşanmaktan caydırarak boşanmayı ekonomik bir çelişkiye düşürüyor

  • Aile terapisi ve rehberlik hizmetleri verenlerin eğitim alanlarının, psikoloji, psikolojik danışmanlık, rehberlik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi ve eğitimi, sosyoloji, hemşirelik, tıp, öğretmenlik alanları ile sınırlı kalmaması, ilahiyat fakültesi mezunlarının da aile danışmanı olarak görevlendirilmesi öneriliyor.

Diyeceğim o ki millet gider Mersin'e biz gideriz tersinenin yanında...  Benim çocuğumun hayatı rezil olacaksa, tecavüz, taciz, pedofili milli spor yapılacaksa ne gerek var o çocuğun doğmasına, ne gerek var evlenmeye? Ben o çocuğu doğurmak için bin defa düşünürüm.

***

Türk milletinin büyük önderi Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda milletimize sağlık, huzur, güven ve başarı getirmesini diliyorum...

 

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.