Hava Durumu

Avataria

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2016 09:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 09:13

Avataria'dan haberiniz var mı bilmem. Facebook'ta yer alan binlerce oyundan biri. Ama son bir haftadır herkes onunla ilgili konuşuyor.

Çocuğunuz varsa ve siz ona sanal dünya yolculuğunda rehberlik etmiyorsanız ve bu yazıyı daha önce bir yerde okumadıysanız endişelenebilirsiniz.

DİKKAT!!!

Siz çocuğunuz sadece evde ve gözünüzün önünde olduğu için güvende sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü dünya artık öyle bir dünya değil.

Son samanlarda hepimizin canını acıtan 'çocuklarımız' başlıklı yazıları sıklıkla görüyoruz işte bu da onlardan biri... Saldırılar internet üzerinden de olabiliyor.

Evet... İşte sapıkların şimdiki aracı Avataria...

Geçtiğimiz günlerde Ekşi Sözlük'te 'soğuk ülke' nick'i ile paylaşıldı AVATARİA hikâyesi ve oldukça ses getirdi.

Avataria elbette ki sadece bir oyun ancak sapıklar / sapkınların çocuklara meyil amaçlı kullanılmaya başladığı bir oyun.

Avataria'da da hemen hemen her oyun gibi Avatarı'nı yaratıyorsun ve diğer avatarlarla iletişime geçiyorsun bla bla... Online olarak oynanan oyunda diğer facebook kullanıcıları senin arkadaşın oluyor.  Ve adamın biri çocuğunuzu bu şekilde ağına düşürebiliyor.

ÇOCUKLAR HİTAP ETMİYOR

Sıkıntılı olan ve işi çocuk istismarına götüren taraf ise şurada;  Yanına gelen bir avatar evlilik teklifi edebildiği gibi, doğrudan 'benimle sevgili olur musun' sorusu sorabiliyor. Hatta ve hatta, oyunda işi daha ileriye de götürmek mümkün: Sevgili olarak ikna edilen karşı taraf oyundaki eve çağrılabiliyor ve soyunup aynı yatağa yatan iki karakteri görebiliyoruz. YouTube üzerinden 'avataria'da yatağa kız atma teknikleri' gibi videoları da bulunan Avataria'da çocukların hiç de görmemesi, duymaması gerekenler bir bir karşısına çıkıyor.

Ne yapılmalı?

Oyunu ihbar etmek, facebook uygulamasından kaldırmak ve engellemek sizin çocuğunuzu koruyabilir evet... Lakin konu sadece sizin çocuğunuz olmadığı için daha duyarlı ve bilinçli yaklaşmak gerekli bence.

Çocuklarınızı bilgilendirin ve onların da arkadaşlarını bilgilendirmesini sağlayın. Onlara bu tip oyunların neden sağlıksız olduğunu, sonuçlarının neler olabileceğini onların diliyle anlatın. Ve sosyal medyada dilediğince gezememesinin nedenlerini söyleyin. Bu tip durumlarda ne yapabileceğini anlatın ve size güvenmesini sağlayın...

Kızmadan... Bağırmadan... Anlatarak yani olması gerektiği gibi...

***

ÖZGECANIM

Yine hepimiz biliyoruz ki Özgecan'ın katili Suphi Altındöken cezaevinde öldürüldü. Bazımız 'oh oldu' dedik. Bazımız da 'adalet yerini buldu'. Ama benim dikkatimi çeken Özgecan'ın babası oldu. O kadar acılı bir onuru var ki bu babanın, insan karşısında utanmaktan başka bir şey yapamıyor. 'İnsanlık Dersi'nin dibini sıyırıyor avucuna bırakıyor adam. Sevmekten başka çıkar yolumuz yok derken ya da herkes barış içinde yaşasın derken ya da zulmetmeyin derken insan sadece hürmetle eğiliyor önünde...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.