Hava Durumu

Vicdan muhasebesi

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2018 06:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 06:11

İnsanın her gün teraziye koyması gerektiği tek yer vicdanıdır. Mesela çok uzun zaman önceki görmüş okumuş ve izlemiş olduğum olayı hatırladıkça şu vicdanım öyle sızlıyor ki... Her halimize gerçekten bin kere şükretmek gerekiyor.

Vicdan diyorum çünkü günümüz de öyle iğrenç saçma şeyler oluyor ki. Bir yiyip bin şükretmemiz gereken o kadar çok şey var ki. Kimimiz nefes aldığımız için şükrederken, kimimiz ise burnumuzun ucunu görmüyoruz.

Hemen size o olaydan bahsedeyim, İstanbul Beşiktaş vapur iskelesinin karşısındaki otobüs duraklarının yanındaki kaldırımda köpeğe sarılarak uyuyan evsiz çocuk...

Böyle içler acısı bir tablo olabilir mi?

Şahsen vicdanım o kadar kanadı ki.

Evi yok, ailesi yok bir sokak köpeğine isim takmış, kimi zaman bir kartonun kimi zaman ne bulursa işte onun üzerinde falan uyuyan bir çocuktu bu. Fotoğrafta öyle bir sarılmış ki köpeğe. Sanki yanında bir kardeşi, annesi, babası varmış gibi sarılmış.

"Seviyorum onu, ailem yok tek arkadaşım Zeytin"

Adına "Zeytin" dedği köpeğine sarılarak uyuyan Hasan, "Benim köpeğim, onu sokakta buldum. Beni çok seviyor ben de onu çok seviyorum. 7-8 aydır beraber yaşıyoruz. Seviyorum onu, ailem yok sadece amcam var. Tek arkadaşım Zeytin isimli köpeğim, onunla yaşamaya devam edeceğim. Otobüs duraklarının orada ya da çarşının içerisinde uyuyoruz" şeklinde açıklamalar yaparak yürekleri daha da çok yaktı.

İşte o vicdan dediğimiz olay var ya... Tam da burada devreye giriyor.

Neyse ki Bakanlık olaya hemen el koydu ki sokaklardan aldı.

Sormaz mı insan ne günahı var şimdi bu yavrunun?

Suriyelilere biraz olsun öfkeli olsam da, çocukların hiç bir suçu yok.

Çocuklar her zaman el üstünde tutulmalı.

Onlar geleceğimiz çünkü.

Bambaşka bir yerden başka bir ülkeye yaşamak için amcanla geliyorsun annen ölmüş, baban hala savaşın olduğu yerde. Sonra bir bakıyorsun ki etrafına amcan da yok. Sokakları bankları evin, yatağın biliyorsun.

Bir köpeği dost edip başına taç yapıyorsun. Çok zor.

Yüreğimi çok kanatmıştın. Tamahkârlık ettiğimi düşündüğüm her an o halin geliyor aklıma.

İnan paramparça oluyorum çocuk...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.