Hava Durumu

Midemi bulandırıyorsunuz

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2017 05:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 05:59

Aslında böyle şeyleri pek sevmem. Ama biliyorum bir yerlerde bu yazıyı okuduklarını. Bil hassa üstüne alınan kim var ise onlara yazıyorum zaten bu satırları.

Annem hep der ki "İnsanoğlu nankör kızım sen eşek olursan binen çok olur, yük taşıtan çok olur. Taşırsın o yükleri taşırsın taşırsın da 'Biraz yoruldum' deyip yardım istediğin zaman 'Sen zaten hiç yardım edip taşımadın ki, der. İnsanlar nankördür hiç kimseyi başına taç yapmayacaksın." Evet öyle gerçekten de.

Belki daha 20'li yaşım. Ama var epey tecrübem şu insanlar konusunda. Kendimi törpüleyip bazı insanlar için 'her şeyi' yapabilirmişçesine havalara girmemem gerekirken kendimi bir türlü bileyemiyorum. İyi niyet, insanları kendinden çok düşünmek... Bunlar ne yazık ki ilkten mutlu ediyor. Daha sonra yerini kötü anlara bırakıyor. Bazen de pişmanlıklara.

Bir insan tanıdım ki ne siz sorun ne ben söyleyeyim...  Sonra o insan beni ayaklarının altında ezdi. Öyle bir insan... Şimdilerde insan diyorum, çünkü benim için bir varlık sadece, bir anlamı değeri olmayan. İçi boş bir varlık.

Keşke minimuma indirebilsek öyle değil mi şu insanlara verdiğimiz değeri ve mücadeleyi. Her zaman aynı değerde bırakmak gerekiyor. Kimseyi kimsenin gözünde büyütmemek gerekiyor.

İçinden "Elif yine birilerine giydirmiş!" dediğini duyar gibiyim.

Kusura bakma biraz öfkeliyim. Zamanla yerini üzüntüye bırakıp geçeceğini umuyorum.

Bazen nerede diyorum nerede hata yaptım? Fazla güvenmek, fazla umursamak, fazla inanmak, fazla iyi niyet... 

Herkes 'Can bilinir mi?' Her sakallı deden olur mu hiç!...

Kırgınlıklarım çok fazla, ama kızmıyorum kimseye. Beni sırtımdan vurana da, sonuçta ona güvenip arkasını dönen benim... Kızıyorum işte kendi kendime. Siz karşıdan sadece midemi bulandırıyorsunuz.

Dost diyebilmek ile dost diye bilmek arasında ince bir çizgi var işte. Onu ne görmezden gelmek lazım ne de hep orada olduğunu bilmek. Çünkü bir insana tam anlamıyla güvendiğiniz zaman genelde iki sonuçtan birisini elde ediyorsunuz. Ya yaşam boyu 'dost' ya da hayat boyu 'ders' her şeyi orta düzeyde bırakmak lazım.

Sağlam ders oldular, Var olsunlar...


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.