Hava Durumu

Küçükbalıklı'nın çığlığı

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2017 05:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 05:42

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'nde yaşayan bir grup vatandaşın çığlığını uzun süredir kimse duymuyordu. Afet yönetim lambalarının orada ciddi anlamda sıkıntı var. Yaşayan birisi olarak söylüyorum büyük tehlike ve korku yaşatıyor.

 Burada trafik lambası ve yaya geçidi var fakat kimse durmuyor.  Araçlar yayaları fark etmiyor. İddiaya göre geçenlerde bir vatandaş bu yüzden yaşamını yitirdi. Bir diğer iddiaya göre de, genç bir kıza araba çarpmış. Çünkü gerçekten araçlar orada ki yayaları görmüyor ve yahut görmezden geliyor. Halk ısrarla üst geçit istiyor. Üst geçit gelirse bu sıkıntı ortadan kalkacak gibi. Ya da cezai bir işlem.

Çevre yolundan dümdüz gelen adam, oradaki lambaya bakmıyor dahi. Aslında şoförler içinde ciddi anlamda büyük sıkıntı arz ediyor. Geçenlerde Yaklaşık 150 kişiye yakın grup toplanıp üst geçit istenilen yerde eylem yaptı. Grup, üst geçit yapılmasına ilişkin verilen sözlerin de yerine getirilmediğini dile getirdi. Ortalık epey karıştı.

Bölgeye gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Altınsoy, mahalle sakinleriyle görüşerek üst geçit yapılacağı sözünü alan mahalleli, yaklaşık bir saat sonra eyleme bitirdi. Bitirdi bitirmesine de vatandaşın teyakkuzu bitmeden mahalleli yine hareketlenebilir. Allah korusun bu zaman zarfında ciddi bir olay daha yaşanmaması lazım.

 Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Alinur Aktaş bu çığlığı duydu.  Bu insanlar çok uzun zamandır bu çığlığı yapıyorlar kimse seslerini duymuyordu. Küçükbalıklı Mahalle Muhtarı Cemil Aksu, olay ile ilgili mahalle sakinlerinden oluşturacakları bir heyet ile cuma günü belediyeye giderek yetkililerle buluşacaklarını dile getirdi. 

Son durum ise 10 gün içerisinde adım atılacağını gerekli ön görüşmelerin yapıldığını söyledi. Vatandaş şimdi umutla çözüme kavuşacağı günü bekliyor.  Fakat bu ciddi bir sorun, her şeye kader diyemeyiz bazı durumlardan ders çıkarmak ve önlem almak gerekir can güvenliği için. Çünkü oradan 16 yaşında bir çocukta geçmeye çalışıyor, bebek arabasıyla o riski alan bir annede. Umarım Küçükbalıklı vatandaşının çığlı en tez vakitte çözümle birlikte ortadan kalkar.  

Vatandaş bitmek bilmeyen bu teyakkuzdan kurtulur.  

Sorunun ortadan kalkması için de bu adımın gerçekleşmesinde katkısı olan her kaleme de şahsım adına şimdiden ayrıca teşekkür ederim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.